Bursa'daki dev fabrikada çalışanlara 'Acaba bize de verilir mi?' dedirten haber!

Fransız otomotiv devi Renault, ülkede her bir çalışanına enflasyonla mücadeleye destek kapsamında bir kereye mahsus 1000 euro ödeyeceğini açıkladı. Dev şirketin, Bursa'daki fabrikasında çalışanlar için de destek ödemesi yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 21:21
https://www.webursa.com

WeBursa.com / Haber merkezi

Fransız otomobil üreticisi Renault, ülkedeki çalışanlarının satın alma gücünü desteklemek için bir dizi önlem önerdi. Reuters'ın haberine göre dev fabrikanın, çalışanlarına enflasyonla başa çıkmalarına yardımcı olmak için tek seferlik 1000 euro ödemeyi planladığı belirtildi. Söz konusu tedbirlerin yıl sonuna kadar toplam net değeri 1000 eurounun üzerinde olacağı da belirtildi

BURSA'DAKİ DEV FABRİKA NE YAPACAK?

Öte yandan Türkiye'de enflasyon Mayıs 2021’den bu yana kesintisiz 15 aydır yükselişini sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 80,21’e yükseldi. Hayat pahalılığı ve enflasyonun belini büktüğü vatandaşlar da günübirlik geçim derdine düştü. Bursa'da faaliyet gösteren Oyak Renault fabrikasındaki çalışanlar da benzer bir desteğin kendileri için de yapılmasını talep etti. Dev fabrikanın, Bursa'daki çalışanların destek talebine nasıl yanıt vereceği merak konusu oldu.