Bakan Soylu: Seçim gecesi Lavrion kampından kargaşa talimatı verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesine açıklama yaptı. Soylu, "Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için talimat verildi" açıklamasında bulundu. Soylu, Sinan Oğan sorusunu da yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 12:13
https://www.webursa.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber'de açıklamalarda bulundu. Soylu, seçim gecesine dair, Yunanistan'daki Lavrion Kampı'ndan terör örgütü üyelerince talimat verildiğini belirterek, "O gece ortalığın karıştırılmasını temin için talimat verildi" dedi.

Anadolu Ajansı'nın seçim gecesi verileri konusundaki tartışmaya ilişkin soruyu yanıtlayan Soylu, "Kırsalda AK Parti öndedir, şehir merkezlerinde de veriler birbirine yaklaşmaya başlar. Ekrem İmamoğlu'nun özür dilemesi lazım" dedi. 

SİNAN OĞAN SORUSUNA YANIT

AK Parti'nin Sinan Oğan'la görüşmesinin olup olmayacağı sorusu yöneltilen Soylu, "Bilmiyorum. Ben yorum yapmıyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Her oy milli irade tecellisidir. Herkes beğendiği, en çok onayladığına oy verir. Bunun üzerinden bir yorum yapmam doğru olmaz."

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"LAVRION KAMPI'NDAN SEÇİM GECESİ İÇİN TALİMAT VERİLDİ"

Ben açıklama yapmadım. Ben seçimle neredeyse birebir ilgili birisiyim. Sandıkların korunmasıyla, güvenli oy kullanılmasıyla ilgili kanunun verdiği görevler var. İstihbaratlarımız var. Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için talimat verildi. O gece ortalığın karıştırılmasını temin için talimat verildi. Türkiye o kadar net bir tablo ortaya koydu ki, oy veren vermeyen, sandığa giden herkes bunu bir demokrasi şenliğine dönüştürdü.

"BEN YAVAŞ VE İMAMOĞLU'DAN SORUMLUYUM, BEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu milletten özür dilemeli. Ben onlardan sorumlu bir bakanım. Şurada 10-12 gün kaldı bakanlığımızda. Biz yanlış yaptık, bilmeden daha büyük olayların olmasını sağlayacak bir bilgiyle kamuoyu karşısına çıktık demeli. Onlar özür dilemiyorsa, ben onlardan sorumlu biri olarak milletimizden özür diliyorum. Çünkü ben onların disiplininden sorumluyum. Ben özür diliyorum.

"ÇAY YANAR AMA MEMLEKET DE YANAR"

Ben farkın açılabileceğini düşünüyorum ama tekrar bir şey söylüyorum seçim sandıkta kazanılır. Bizim Karadeniz'de çay mevsimi, gidenler var. Çay aynı anda olmaz, dönem dönem olur. Bazen güneşten, bazen zamandan kaynaklanır. Çayın gelmesi dönem dönemdir. Annem şöyle yapardı, köye telefon açardı, siz başlayın ben geleceğim derdi. Çay yanar ama memleket de yanar. Karadeniz'de bizde birbirine imece iş vardır. Birbirine yardımcı olurlar. O öncesini kırar, ondan sonra öteki kırar. Bu konuda tüm teşkilatlarımız da seferber. Katılım konusunda rehavete düşülmemeli.