Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Meclis'te çoğunluk' göndermesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'teki Cumhur İttifakı çoğunluğu üzerinden gönderme yaparak, "Yasal düzenleme gücün yok. Geleceksin, Cumhur İttifakı sana 'hadi oradan' diyecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 16:50
https://www.webursa.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Yarın sandıklara gitmeye, rehavete kapılmadan teşvik ediyor muyuz? Yarın akşam ben Beykoz'dan müjde bekliyorum" dedi.

Parlamentodaki Cumhur İttifakı çoğunluğuna değinen Erdoğan, "Şu anda biz Cumhur İttifakı olarak 323'le parlamentodayız. Biz, yasal düzenleme yapabilecek güçteyiz, senin yasal düzenleme gücün yok. Cumhur İttifakı'na geleceksin. Cumhur İttifakı sana hadi oradan diyecek. Bu komisyonlardan geçmeyi gerektirir. Komisyonlarda yeter sayın yok. Bay bay Kemal, önce sen hukuku öğren" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

Yarın sandıklara gitmeye, rehavete kapılmadan teşvik ediyor muyuz? Yarın akşam ben Beykoz'dan müjde bekliyorum. Var mıyız buna? Bugün Beykoz bir başka muhteşem. Güzel Beykoz'un güzel insanlarıyla beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ahde vefanız, aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum. Muhabbetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için hamdediyorum. Bu meydanda sadece kem gözleri kıskandıran büyük bir sevdayı değil, aynı zamanda günden güne büyüyen tarihi zaferin işaretini görüyorum. Bu meydanda on binlerce nefer görüyorum. 

"ÖYLE BİR KAZANACAĞIZ Kİ..."

Ne sebeple olursa olsun sandığa gidemeyen varsa onları da teşvik edeceğiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi yarın aradaki farkı daha da açarak ezici bir çoğunlukla tamamlıyor muyuz? Yarın akşam öyle bir kazanacağız ki bir avuç kifayetsiz muhteris dışında, kirli eller dışında kimse kaybetmeyecek. Şu ana kadar yurt dışındaki 2 milyon vatandaşımız oy kullandı. O oylar Ankara'ya geldi, o torbalardan da Cumhur İttifakı çıkacak. 

21 senedir bu ülkenin kadınları kaybetmedi, hep kazandı bay Kemal. Siz bizim kızlarımıza üniversitelerimizin kapısını kapattınız. Senin yardımcın, ismini vermeye gerek yok, ikna odalarında kızlarımızın başlarını açtırttı. Onları ikna etmeye çalıştı. Nur Serter, adını verdim. Şimdi nerede Nur Serter, yok. Sen göstermelik olarak başörtülü kızlarımızı alıyorsun, onlara rozet takarak, başörtüye karşı değiliz diyorsun. Bırak bu cambazlığı. 

"CUMHUR İTTİFAKI SANA 'HADİ ORADAN' DİYECEK"

Bay bay Kemal durmadan palavralar sallıyor. Bay bay Kemal, sen hukuk nedir bilmiyorsun? Bir defa parlamentoda şu anda senin sayın ne? Hiç. Düştün geri. Gittin 40 milletvekilini yüzde 1 oyu olanlara verdin. Hani sen hesap uzmanıydın? Şu anda biz Cumhur İttifakı olarak 323'le parlamentodayız. Biz, yasal düzenleme yapabilecek güçteyiz, senin yasal düzenleme gücün yok. Cumhur İttifakı'na geleceksin. Cumhur İttifakı sana hadi oradan diyecek. Bu komisyonlardan geçmeyi gerektirir. Komisyonlarda yeter sayın yok. Bay bay Kemal, önce sen hukuku öğren. Parlamento hukukunu öğren. Durmadan yalanlarla bu ülkede iş yapacağını zannediyorsan, yapamayacaksın. 

ERDOĞAN'DAN EKREM İMAMOĞLU'NA: "NEREDE? VAN'DA MİTİNG YAPIYOR, SANANE VAN'DAN İSTANBUL'DA İŞİNİ YAP"

Dört yıldır Ekrem, İstanbul'da, ne yaptı? CHP demek çöp, çukur, çamur... Su sorununu çözdük mü? O dağlar gibi çöpleri kaldırdık mı? Çukurları kaldırdık mı? CHP'den almıştık biz belediyeyi. O dönemde meşhur Ümraniye çöp patlaması olmuştu. CHP budur işte. Nerede? İsviçre'de kayak yapıyor. Nerede? Van'da mitingde. Sanane Van'dan. İstanbul'da işini yap sen.