Hava Durumu

Bakan Murat Kurum Bursa’da

Gökdere’nin her iki yakasını kaplayan yaklaşık 250 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projenin sadece 2 bin 800 metrekaresinde sosyal donatılar, kalan alanda ise piknik ve eğlence alanları bulunacak. TOKİ tarafından inşa edilecek olan Gökdere Millet Bahçesi’nde 10 bin 887 metrekare alanda çocuk oyun köyü, yöresel bitkilerin mevsimsel renklendirme gösterilerinin yapılacağı 4 bin metrekarelik bitki gösteri alanları

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2021 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2021 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bakan Murat Kurum Bursa’da

Gökdere’nin her iki yakasını kaplayan yaklaşık 250 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek projenin sadece 2 bin 800 metrekaresinde sosyal donatılar, kalan alanda ise piknik ve eğlence alanları bulunacak. TOKİ tarafından inşa edilecek olan Gökdere Millet Bahçesi’nde 10 bin 887 metrekare alanda çocuk oyun köyü, yöresel bitkilerin mevsimsel renklendirme gösterilerinin yapılacağı 4 bin metrekarelik bitki gösteri alanları ve 2 bin 750 metrekarelik biyolojik gölet bulunacak.

2 bin metre uzunluğunda bisiklet parkurunun, 2 bin metre koşu yolunun ve 4 bin metre gezinti yolunun olacağı projede, 16 kameriye, 3 mangal pişirme birimi ve 31 piknik masası, piknik alanı yer alacak. Sosyal tesisin, yöresel satış ünitelerinin ve mescidin de olacağı projede bin 25 metrekarelik alanda millet kıraathanesi yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa’da Mevlana Mahallesi’nde 7. etap kentsel dönüşüm yıkım töreninde de konuştu. Kurum, 5 yılda 1 buçuk milyon konutun dönüşeceğini söyledi. Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi’nde 7. etap kentsel dönüşüm projesi yıkım töreni ile start aldı. Aynı anda Mollaarap Mahallesi’nde de yıkım töreni telekonferans ile başladı. Mevlana Mahallesi’nde zemin üstüne 7 kat olarak planlanan projede 60 dönümlük alanda 2 etapta bin 244 konut inşa edilecek.

OSMANGAZİ MEYDANI

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Osmangazi Meydanı inşaatını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret etti. Kurum, meydanın 2022 yılının sonunda tamamlanacağını açıkladı.
Osmangazi Belediyesi’nin en büyük projelerinden olan Osmangazi Meydanı inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa’da bir dizi açılışının ardından Osmangazi Meydanı’na gelerek incelemelerde bulundu. İnceleme sonrasında kısa bir açıklama yapan Kurum, “17 bin metrekare meydanımız olacak. Osmangazi ilçemizi bölen ulaşım aksı üzerinden de bir yaya köprüsü ile alt taraftaki mahallemizde yukardaki mahallemiz ile şehri birleştirmiş olacak. Bu kapsamda proje çok önemli. 2022 yılının sonunda tamamlanacak ve Bursa’mıza hizmet edecek. Hem silueti ile hiçbir şekilde ticareti bir kaygı gözetmeksizin tamamen sosyal olarak şehrin ihtiyaçlarını giderecek projemizi Osmangazi Belediyemiz yürütüyor.

Az önce proje ile birlikte değerlendirdik. Yol açısından yapılması gerekenler için Başkanımız adımlar atacak. Yola güzel bir şekilde bağlantısıyla havuzlarıyla, yeşil alanlarıyla, hem altında hem de üstünde bir meydan olacak. Bu meydanları birbirine bağlayan ulaşım güzergahları, üstünde de vatandaşlarımızın dinlendiği alanları ile kompleks bir proje olarak hayata geçireceğiz. Tüm Bursa ve Osmangazi’mize hayırlı olsun. Emeği geçen baştan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar olmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bakan Kurum’a günün anısına bir plaket takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.