Hava Durumu

Balkon sebzeciliği pandemide iyi geliyor

Covid-19 pandemi sürecinde açıklanan sokağa çıkma yasakları insanları hem hareketsiz bırakıyor hem de psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Başay, bu süreçte imkânı olanların balkonlarında sebze yetiştirmesi tavsiyesinde bulundu. Başay; “Sebzelerin benzersiz renkleri, dokuları ve kokuları, duyusal uyarım sağlayarak insanların rahatlamasını sağlar. Bu kapsamda pandemi sırasında, balkonda sebze

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2021 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2021 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Balkon sebzeciliği pandemide iyi geliyor

Covid-19 pandemi sürecinde açıklanan sokağa çıkma yasakları insanları hem hareketsiz bırakıyor hem de psikolojik olarak olumsuz etkiliyor. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Başay, bu süreçte imkânı olanların balkonlarında sebze yetiştirmesi tavsiyesinde bulundu. Başay; “Sebzelerin benzersiz renkleri, dokuları ve kokuları, duyusal uyarım sağlayarak insanların rahatlamasını sağlar. Bu kapsamda pandemi sırasında, balkonda sebze yetiştirmesi, sürecin olumlu bir şekilde geçirilmesini sağlayacaktır” dedi.
Pandemi sürecinde kentlerde yaşayan insanların balkonlarının koşullarına göre uygun sebzeleri yetiştirerek bakım işlemlerini uygularken biraz da olsa hareket etmiş olacaklarını söyleyen Doç. Dr. Sevinç Başay, bu yöntemle hem kişinin yeşile olan hasretini gidereceğini hem kendi yetiştirdiği sağlıklı sebzeyi görerek psikolojik rahatlama yaşayacağını hem de bu sebzeyi tüketerek sağlıklı beslenme koşulu sağlanmış olacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.