Hava Durumu

Başkanlık konutu kadınların geçim kapısı oldu

Bursa’da Ak Partili Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, kendine tahsis edilen başkanlık konutunu kullanmayarak sosyal ve kültürel faaliyetlere tahsis etti. Başkanlık konutunda bundan böyle Orhanelili kadınlar hizmet verecek. Orhaneli’de 2012 yılında yapımı tamamlanan ve Belediye Başkanlarına konut olarak tahsis edilen bina, Başkan ali Aykurt tarafından kadınlara tahsis edildi. Binayı konut olarak kullanmayan Başkan Aykurt, “Orhanelili

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Başkanlık konutu kadınların geçim kapısı oldu

Bursa’da Ak Partili Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, kendine tahsis edilen başkanlık konutunu kullanmayarak sosyal ve kültürel faaliyetlere tahsis etti. Başkanlık konutunda bundan böyle Orhanelili kadınlar hizmet verecek.

Orhaneli’de 2012 yılında yapımı tamamlanan ve Belediye Başkanlarına konut olarak tahsis edilen bina, Başkan ali Aykurt tarafından kadınlara tahsis edildi. Binayı konut olarak kullanmayan Başkan Aykurt, “Orhanelili kadınlarımız burada yerel ve doğal ürünlerini üretsin. Kendilerine gelir kapısı yaratsın ve vatandaşlarımıza da iyi bir hizmet versin diye burayı sosyal ve kültürel bir hizmet binasına çevirdik dedi.

“ORHANELİ KADINLARIYLA KALKINACAK”
Toplamda Bin 50 metrekare kapalı alanı ve 3 Bin 500 metrekare bahçesi bulunan başkanlık konutunda, Beyce Orhaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi hizmet verecek. Orhanelili kadınlar, hünerlerini sergileyecekleri tesiste, doğal reçelden salçaya, erişteden, hamur işlerine kadar her türlü yerel lezzeti üreterek uygun fiyatla vatandaşın hizmetine sunacak. Tesisin açılışında konuşan Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, “Daha önce Başkanlık Konutu olarak kullanılan binamız artık sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Sosyal tesisimizde Orhaneli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’miz hizmet vermeye başladı. Orhaneli üretken ve çalışkan kadınları ile kalkınacak, güzelleşecek. Hanım kardeşlerime hayırlı kazançlar diliyorum. İnşallah her gün daha fazla kadının katılımı ile büyüyecekler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.