Hava Durumu

Bir devir sona ermişti! Bursa'daki dev fabrikadan flaş hamle!

Bursa'da faaliyet gösteren otomotiv devi TOFAŞ, üretimini İspanya'ya kaydırdığı Fiat Doblo’nun yerine, binek ve ticari olmak üzere 2025'ten itibaren üç yeni model üreteceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bir devir sona ermişti! Bursa'daki dev fabrikadan flaş hamle!

Bursa'da faaliyet gösteren TOFAŞ'ın Türkiye’de ürettiği hafif ticari araç modeli Doblo’nun, İspanya’daki Stellantis fabrikasına alınmasının ardından "Bursa’daki fabrika ne olacak?" sorusu yanıt buldu. Stellantis ve Koç Holding arasında geçen hafta yapılan görüşmeler sonucunda, 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere üç yeni model için anlaşma sağlandığı öğrenildi.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA (Citroen-Peugeot-Opel) Grubu'nun birleşmesinden doğan Stellantis Grubu'nun Başkanı John Elkann'ın Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılmasının perde arkası belli oldu. Dünya gazetesinden Aysel Yücel'in otomotiv sanayi çevreleri ve Koç’a yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Stellantis ve Koç, Bursa’daki kapasitenin nasıl değerlendirileceği konusunda geçen hafta anlaşma sağladı. Bursa’daki fabrikada 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde üç yeni model üretilmesi kararlaştırıldı.

MODELLER HENÜZ NETLEŞMEDİ

Otomotiv sektörüne mühendislik hizmeti veren global bir şirketin Türkiye'deki yetkilisi, Koç ile Stellantis arasında yapılan anlaşmaya yönelik şu detayları aktardı: "John Elkann’ın Türkiye’ye gelme nedenlerinden biri de Koç Holding CEO’su ile yeni modellere yönelik pazarlık yapmaktı. Yeni modeller konusunda anlaşma sağlandığını öğrendik. Elektrikli ve hibrit modeller olacak bunlar. Hem ticari araç hem de hem de binek olacak. 2025 ile 2026 yılları arasında çıkacak olan araçların birkaç tanesi burada yapılacak. Hangi modeller olduğu henüz belli değil. Ancak ticari ve binek olarak farklı modeller olacağını biliyoruz. Dolayısıyla Doblo üretiminin İspanya’ya alınması ticari anlamda çok akıllıca bir karar olduğunu düşünüyoruz."

---------------------------------

weBursa.com'un mobil uygulamasını indirin, haberleri ilk siz öğrenin

Haber bizde…

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.