Hava Durumu

Bursa’da 1,5 metrelik engerek saldırısı! “Zehrin vücudumda yayıldığını hissettim”

Bursa’da bir tarlada çalışan 60 yaşındaki Ekrem Kuyumcular, ölümcül zehre sahip olan 1,5 metre uzunluğundaki engerek yılanı tarafından ısırıldı.  Parmağı şişen ve kalp atışı yavaşlamaya başlayan adam, yılanı da yakalayıp bir poşete koydu ve hastaneye koştu. 1 Hafta yoğun bakımda tedavi gören adam yeniden hayata tutundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa’da 1,5 metrelik engerek saldırısı! “Zehrin vücudumda yayıldığını hissettim”

Haber: Muharrem DOĞANTEZ/ weBursa.com

 Bursa'da yılan tarafından sokulan adam, yılanı da alıp hastaneye koştu. Bir hafta yoğun bakımda kalan ve hayata yeniden tutunan adam yaşadıklarını weBursa.com'a anlattı.

Mustafakemalpaşa’nın Üç Kurnalı Mevkiinde bulunan arkadaşının tarlasında temizlik yapan evli ve 3 çocuk babası Ekrem Kuyumcular, otları kestiği sırada aniden parmağında bir acı ve sıcaklık hissetti. Bir yılan tarafından ısırıldığını fark eden Kuyumcular’ın parmağı şişmeye başlarken kalp atışı da yavaşlamaya başladı. 1,5 metre boyunda bir engerek yılanı tarafından ısırıldığını fark eden adam, doktorların, kendisini ısıran yılanın cinsini ve zehrinin etkisini de bilmek isteyeceğini düşünerek yılanı canlı yakalayıp poşete koydu ve hastanenin yolunu tuttu.

Sol işaret parmağı kısa sürede bileğine kadar şişen ve nabzı düşen Ekrem Kuyumcular’a doktorlar bir saate yakın müdahalede bulundu. Yılan ısırığıyla zehirlenen vatandaş, bir hafta boyunca yoğun bakımda tedavi altında kaldı.

 ‘ZEHRİN VÜCUDUMDA YAYILDIĞINI HİSSETTİM”

Sağlığına tekrar kavuşarak taburcu olan Ekrem Kuyumcular, weBursa'ya konuştu. Hastaneye gitme kararının hayatını kurtardığını söyleyen Kuyumcular, “Ölümle yaşam arasında gidip geldim. Yılan, tarlada çalı çırpı keserken ısırdı. Orada yapabileceğimiz bir şey yoktu. Uzmanların uyarısını dikkate alarak yılanı da yakalayıp hemen hastaneye koştum.

Panzehirle ilgili yılanın cinsinin ve zehrinin de lazım olabileceğini düşündüm. Nabzım düştü ve parmağımın şişliği bileğime kadar uzadı. Zehrin vücuduma yayıldığını hissettim. Doktorlar büyük çaba göstererek, bir saate yakın müdahale yaptı. Bir hafta hastanede yattım, çok şükür ki şimdi iyiyim” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte kış uykusundan uyanan yılanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Kuyumcular; “Yılan ısırığına maruz kalanların hemen en yakın sağlık ocağı ve hastaneye gitmesi gerekir” uyarısında bulundu.

---------------------------------

weBursa.com'un mobil uygulamasını indirin, haberleri ilk siz öğrenin...

Haber bizde…

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.