Hava Durumu

Bursa'da fahiş fiyat zammı yapan 9 zincir market mühürlendi!

Asgari ücretin açıklamasının hemen ardından zabıta ekiplerinin zincir marketleri denetimleri de başladı. İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimde 3 farklı zincir markete ait toplam 9 market şubesi mühürlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2023 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'da fahiş fiyat zammı yapan 9 zincir market mühürlendi!

2023 asgari ücretinin 8 bin 500 lira olarak açıklamasının ardından marketlerdeki etiket fiyatlarının değişmesi tepki çekmişti. Konuyla ilgili Ticaret Bakanı Mehmet Muş, en fazla şubeye sahip dört ulusal zincir marketlerin genel müdürüyle bir araya geldiğini ve kendilerine 'etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduğunu' açıklarken zabıta ekiplerince yapılan denetimler de sıklaştırıldı.

3 ZİNCİR MARKETE AİT 9 ŞUBEYE MÜHÜR

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de halk sağlığı ve refahını korumak adına yaptığı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Marketlere yönelik denetimler çerçevesinde etiket ihlalleri başta olmak üzere, yıl içinde 3 cezai işlem uygulanan 3 farklı zincir markete ait toplam 9 market şubesi, belediye encümeni kararı ile 3 gün süreli mühürlenerek faaliyetlerine ara verildi.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada denetimlerin ara verilmeksizin sürdüğü, 3. ihlale ulaşan şubelerde mühürleme işlemlerinin yapılmaya devam edeceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.