Hava Durumu

Bursa'da gündem yaratan iddia! Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama var...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Belediyeler Halk Eğitim Merkezlerindeki Kur’an Kurslarını kapatıyor” iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'da gündem yaratan iddia! Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama var...

31 Mart seçimlerinin ardından el değiştiren Bursa Büyükşehir Belediyes'nin Halk Eğitim Merkezlerindeki Kur’an Kurslarını kapattığı öne sürüldü. Sosyal medyada gündem yaratan iddialara ilişkin Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Halk Eğitim Merkezlerindeki Kur’an Kurslarını açma ve kapama yetkisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde olmadığı belirtilen açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde,11.04.2018 Tarih ve 30388 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Yönetmeliği kapsamında; hayat boyu öğrenme faaliyetleri "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde yürütülmektedir. "Halk Eğitim Merkezlerinin faaliyetlerini denetlemek ve denetim sonuçlarını değerlendirmek Milli Eğitim Bakanlığı'na aittir. Ayrıca bu merkezlerde bir eğitim-öğretim yılı boyunca açılacak kurslar Valilikler tarafından Bakanlığa iletilmektedir. 

Bu kapsamda; "Halk Eğitim Merkezleri" bünyesinde faaliyet gösteren "Kur'an Kursları"nı açma ve kapama yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin görev, yetki ve sorumluluk alanında değildir. 
Bazı dijital mecralarda yayımlanan "Belediyeler Halk Eğitim Merkezleri'ndeki Kur'an Kursları'nı kapatıyor." şeklinde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.