Hava Durumu

Bursa'da 'sarı' alarm! Hayat felç oldu, vatandaşlara SMS gönderildi! Sakın yapmayın...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre yarın Marmara, Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de fırtına bekleniyor. 5 il için "turuncu", Bursa dahil14 kent içinse "sarı" alarm verildi. Bursagaz tarafından da vatandaşlar SMS ve sosyal medya paylaşımı ile lodosa karşı uyarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'da 'sarı' alarm!  Hayat felç oldu, vatandaşlara SMS gönderildi! Sakın yapmayın...

Yurdun batısında hayatı olumsuz etkileyen fırtınanın yarın da etkili olacağı öğrenildi. Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre yarın Marmara ve Ege'nin yanı sıra Batı Karadeniz ile Batı Anadolu'da vatandaşların dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

5 KENT İÇİN "TURUNCU" ALARM

Meteoroloji Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ için "turuncu" alarm uyarısında bulundu.

14 İL İÇİN "SARI" ALARM

Öte yandan Aydın, Bilecik, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Uşak, Düzce, Bolu, Eskişehir, İzmir, Manisa ve Yalova içinse "sarı" alarm verdi.

BURSALILARA MESAJLI UYARI

Bursagaz tarafından da vatandaşlar SMS ve sosyal medya paylaşımı ile lodosa karşı uyarıldı. Bursagaz'ın uyarısı şu şekilde:

"Lodosta baca gazı sızıntısına dikkat edin, menfezi açık tutun, bacalı cihazın bulunduğu ortamda uyumayın ve cihazı çalıştırmanın riskli olduğunu unutmayın" 

MARMARA'DA 70 KM'LİK LODOS

Marmara Bölgesi, bu sabah saatlerinden itibaren güney batı yönlü lodos rüzgarının etkisi altına girdi. İstanbul genelinde saatte 40-70 kilometre hıza çıkan fırtına Avcılar Sahili'nde de etkili oldu.

İKİ GÜN BOYUNCA ETKİLİ OLACAK

Dalgalar, gün boyu kıyıyı vurdu. AKOM önümüzdeki iki gün boyunca etkisini sürdürecek lodos fırtınasında, Eyüp, Arnavutköy, Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca'da lodosun şiddetinin yer yer 80 km hıza çıkabileceği uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.