Hava Durumu

Bursa'da Sedat Peker'in de yargılandığı 'Köfteci Yusuf' davasında yeni gelişme!

'Köfteci Yusuf' davasında Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu sanıkların yargılama sürecine bugün devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık Sedat Peker hakkındaki yakalama ve kırmızı bülten kararlarının devamına, bazı sanıkların duruşmalardan bağışık tutulmasına yönelik taleplerin ise reddine karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'da Sedat Peker'in de yargılandığı 'Köfteci Yusuf' davasında yeni gelişme!

Bir et entegre tesisinin, tehditle Bursa'da "Köfteci Yusuf" restoran zincirinin sahibine satılmaya çalışıldığı iddiasıyla aralarında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de bulunduğu tutuksuz 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatlarından bazıları katıldı.

Mahkeme başkanı, Sedat Peker hakkındaki kırmızı bülten ve yakalamanın infaz edilmediğinin anlaşıldığını, haklarında dava açılan sanıklardan Cengiz V.'nin ise yaşamını yitirdiğini belirtti.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmalarını yapan bazı sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraat ve duruşmalardan bağışık tutulma (mahkeme salonunda bulunmaktan muaf olma) talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Sedat Peker hakkındaki yakalama ve kırmızı bülten kararlarının devamına, bazı sanıkların duruşmalardan bağışık tutulmasına yönelik taleplerin ise reddine karar verdi.

Ayrıca, başka bir davadan tutuklu Remzi Y.'nin gelecek celse SEGBİS'le hazır edilmesi için Afyonkarahisar'daki cezaevine müzekkere yazılmasına ve bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı ekim ayına erteledi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Afyonkarahisar'da Mehmet S.'ye ait, 2017 yılında satışa çıkarılan et entegre tesisinin, aracılar vasıtasıyla Bursa merkezli restoran zinciri "Köfteci Yusuf"un sahibi Yusuf Akkaş'a 20 milyon liraya satılması için görüşmeler yapıldığı iddia edilmişti.

Akkaş'ın, satış sürecinin uzaması nedeniyle tehdit edildiği iddiasıyla şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatılmıştı. Suç örgütü kurdukları iddia edilen ve 6 Temmuz 2020'de gözaltına alınan 19 şüpheliden 9'u tutuklanmış, dava sürecinde tutuklu sanıklar tahliye edilmişti.

Sanıkların Sedat Peker ile bağlantılı oldukları iddia edilmişti.

Davada dosyası ayrılan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında hazırlanan iddianamede, Peker'in "suç işleme amacıyla örgüt kurma, varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanarak yağma" suçundan yargılanması istenmişti.

Davanın sanıklarından Erhan K'nin ele geçirilen telefonunda yapılan incelemede Peker'le yaptığı telefon görüşmesinin kaydına ulaşıldığı aktarılan iddianamede, görüşmenin deşifresine yer verildi.

Görüşmelere göre Sedat Peker'in sanıklar Erhan K. ve Ahmet A.'ya müşteki Yusuf Akkaş'a yönelik nitelikli yağma eylemine ilişkin talimat verdiği ileri sürülen iddianamede, sanıklardan Mehmet S.'nin telefonunda ise Akkaş'ın işyerinde çıkarılmış kavgaların görüntülerine rastlandığı belirtilmişti.

Yargılama Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken mahkeme heyeti dosyanın, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan dosya ile birleştirilmesine karar vermişti.

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce bu konuda muvafakat verilmemesinin ardından iki mahkeme arasında oluşan birleştirme uyuşmazlığının giderilmesi ve yargılama yerinin belirlenmesi istemiyle dosyalar Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderilmişti.

Daire, Bursa'daki davanın, İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin davası ile birleştirilmesine yer olmadığına, birleştirme kararının kaldırılmasına ve davaların her mahkemenin kendi dosyaları üzerinden yürütülmesine karar vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.