Hava Durumu

Bursa'da sıcak havanın son demleri! Çok fena geliyor: 'Muhteşem bir düşüş...'

Bursa dahil olmak üzere yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıkların, ekim ayıyla birlikte düşeceği belirtildi. Eylül ayı sonlarında bunaltıcı derecelere çıkan sıcaklıkların sert bir şekilde azalacağı ve yerini rüzgar ile yağışlara bırakacağı açıklandı. Yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla da dikkat çeken uzman isim, "Son 38 saat" diyerek uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2022 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2022 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'da sıcak havanın son demleri! Çok fena geliyor: 'Muhteşem bir düşüş...'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün genelinde yağış beklenmiyor. Batı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta için yapılan tahminlere göre ise, Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında kalan tüm kesimlerde yağış görülecek. Yağışlar yer yer gök gürültülü Sağanak ve yerel olarak kuvvetli olacak. 

Haftanın ilk günü; Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun doğusunda, Salı günü; Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu ile Akdeniz Bölgesi'nin büyük bölümünde, Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında, Perşembe günü; Marmara'nın doğusu Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu'nun tamamı, Ege'nin doğusu ve Akdeniz Bölgesi'nde, Cuma günü ise; Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu'nun tamamı Marmara ve Ege'nin doğusu ile Akdeniz'de yağış görülecek.

BURSA'DA DURUM

Yarın Bursa'da yerel olarak gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından Bursa için yapılan açıklamada Sıcaklıkların yarın 20 dereceye düşeceği 06 Ekim perşembe günü ise en düşük 8 dereceyi göreceği ifade edildi. Güneşin bugünden itibaren yerini serin ve yağışlı havaya bırakmasının ardından yağışlar yeni haftada da etkisini sürdürecek.

"SON 38 SAAT"

Twitter'da yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla dikkat çeken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise, sıcak havaların biteceği zamanı açıkladı. Rüzgarların başlayacağını ifade eden Ökten, "Az kaldı. Son 38 saat. Ondan sonra ferahlayacağız. Artık bunalma yok. Rüzgar hep kuzeyden püfür püfür esecek. Tişörtler 3 Ekim'den itibaren naftalinlensin. Sonbahar kreasyonu başlasın." dedi

"DALIŞA GEÇECEK"

Sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceğini de söyleyen Ökten, "Muhteşem bir düşüş. Sıcaklar, pazar günü dalışa geçecek. Önümüzdeki hafta içi sonbahar kıyafetleri ile işe ve okula gideceğiz. Veliler öğrenciler için sonbaharlıkları hazırlamalı." dedi.

YAĞIŞ UYARISI

Beklenen yağışlara değinen Krem Ökten, "10 günlük beklenen toplam yağış. Marmara'da sağlam yağışlar bekleniyor. Aynı şekilde Karadeniz Sahil şeridinde. Güneydoğu Anadolu bir süre daha bekleyecek. Yeşil yerler az, mavi orta, kırmızı kuvvetli, mor şiddetli, gri aşırı, kahverengi afet riski." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.