Hava Durumu

Bursa’da yıllardır köftecilik yapan esnaf, Suriyelilerin saldırısına uğradı! Mahalleyi terk ediyor...

Bursa’nın Çarşamba semtinde köftecilik yapan Ahmet isimli esnafın dükkanına Suriyelerin saldırdığı iddia edildi. Bu saldırı sonucunda esnafın semti terk etmeyi düşündüğü ifade edildi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa’da yıllardır köftecilik yapan esnaf, Suriyelilerin saldırısına uğradı! Mahalleyi terk ediyor...

Bursa'da Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Osmangazi ilçesi Çarşamba semtinde isyan ettiren bir olay yaşandı. Bölgede 15 yıldır köftecilik yapan Ahmet isimli esnaf, bir grup Suriyelinin saldırısına uğradı. Suriyeliler, ellerine geçirdikleri taş ve sopalarla esnafın dükkanının camlarını indirdi.  Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu durumu sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu. Özdağ paylaşımında “Bursa’nın Suriyelilerin yaşadığı Çarşamba semtinde tost ve köfte dükkanı olan esnafın durumu. Yazık değil mi bu insanımıza!? Geçmiş olsun kardeşim. Ancak sadece saldıran Suriyeli suçlu değil. Duyarsız kalan herkes suçlu.” ifadelerini kullandı.

“SURİYELİ BEDEVİ TERÖRİSTLER”

Özdağ’ın paylaştığı videoda konuşan şahıs ise şu ifadeleri kullandı: "Videoda şu sözlere yer verildi “15 Yıldır mahallemizde köftecilik yapan Ahmet abimizin dükkânı Suriyeli Bedevi teröristler tarafından saldırıya uğradı. Bugün Ahmet Abimiz mahalleyi terk etmeyi düşünüyor. Buradan Zafer Partisi teşkilatlarına bu videoyu gönderiyorum. Buradaki Türk vatandaşları da artık başına bu saldırının geleceğini umarım düşünür ve anlarlar. Kendi ülkemizde saldırıya uğruyoruz. Esnaflar tehdit ediliyor, daha ötesi berisi yok.”

“TÜRKÇE TABELA VE TÜRK ESNAF KALMAMIŞTIR”

Öte yandan Ümit Özdağ, gündem yaratan paylaşımın altına, kendisine gelen bir mesajı da ekledi.

Mesajda Bursa'nın Çarşamba semtinin işgal edildiği, Türkçe tabelaların ve Türk esnafının kalmadığı belirtildi. Ayrıca, bölgede güvenlik sorunları olduğu ve Türk ailelerin sayısının azaldığı ifade edildi. Mesajda, Bursa'nın 300-400 bin civarında kaçak göçmen istilasına uğradığına dikkat çekildi.

Özdağ’a gelen mesajda şu ifadeler yer aldı “Hocam Bursa'dan selamlar ve saygılarımı iletiyorum. Çarşamba semti ile ilgili yaptığınız paylaşım dolayısıyla yazıyorum. Doğma büyüme Bursalı olarak Çarşamba semtimiz işgal edilmiştir. Bursamızın en merkezi konumu olan bu bölgede bir tek Türkçe tabela ve Türk esnaf kalmamıştır. Semtte yaşayan Türk aile sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Bölgede güvenlik sorunları var, akşamları sokaklarından geçemiyoruz. 300-400 bin civarında kaçak istilasına uğrayan Bursa'mızı ve Çarşamba'yı gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. Siyasi mücadelemize yılmadan devam ediyoruz. İnanıyoruz, başaracağız. Allah yardımcımız olsun. Saygılarımla...”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.