Hava Durumu

Bursa'daki dev fabrika üretime yine ara veriyor! Çok konuşulacak iddia...

Bursa’da faaliyet gösteren otomotiv devlerinden Oyak Renault, Ukrayna'dan aldığı elektronik bileşenlerin tedarik sorunu nedeniyle 19 Eylül - 27 Eylül tarihleri arası bazı bölümlerde üretime yine ara vereceğini duyurdu. Geçtiğimiz hafta da üretimi durduran fabrikanın, yılbaşına kadar aralıklı olarak toplamda 55 gün üretim yapmayacağı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2022 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2022 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'daki dev fabrika üretime yine ara veriyor! Çok konuşulacak iddia...

İsmail ARSLAN / WeBursa.com

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonucu patlak veren otomotiv sektöründeki çip krizi, üretim planlamalarını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Bursa’da faaliyet gösteren otomotiv devlerinden Oyak Renault da dünya otomotiv sektörünü sarsan elektronik bileşenlerin tedarik sorunu nedeniyle üretim planlamasında bir kez daha değişiklik yaptı. 

Yapılan yeni üretim planlamasına göre, araç fabrika direktörlüğü departmanlarında ve ilgili yan birimlerde; 19 Eylül - 27 Eylül tarihleri arası üretim yapılmayacağı bildirildi. 

Şasi montaj ve batarya montaj hatlarında da, araç fabrika direktörlüğü çalışmasına paralel olarak, aynı tarihler arasında üretimin duracağı belirtildi.

MM11 motor montaj hattında 15 Eylül - 22 Eylül tarihleri arasında üretimin duracağı kaydedildi.

Dökümhane departmanında 16 Eylül - 26 -Eylül tarihleri arasında üretim yapılmayacağı bildirildi. 

Vites kutusu montaj hattında ise 16 Eylül - 20 Eylül tarihleri arasında üretimin duracağı aktarıldı. 

UKRAYNA'DAN GELİYOR

Dev fabrikanın otomotiv çiplerini Ukrayna'dan aldığı, Rusya ile süren savaş nedeniyle de tedarik sorunu yaşadığı öğrenildi.

YILBAŞINA KADAR TOPLAM 55 GÜN DURACAK

Bu arada çip krizinden en fazla etkilenen otomotiv fabrikalarından biri olan Oyak Renault geçtiğimiz hafta da üretimi durdurmuştu. Dev fabrikanın yılbaşına kadar aralıklı olarak toplamda 55 gün üretim yapmayacağı öne sürüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.