Hava Durumu

Bursa'daki uçak kazasında kahreden detay: 'Geri dön' uyarısından 5 dakika sonra...

Bursa'da Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali yakınlarında düşen tek motorlu uçakta pilot Hakan Köksal ile Burcu Sağlam'ın hayatını kaybetmesinin ardından kahreden bir detay ortaya çıktı. Pilot Hakan Köksal'ın, hava koşullarının kötü olması nedeniyle havalimanından "Geri dön" uyarısı aldığı öğrenildi. Uyarıyı aldıktan 5 dakika sonra ise uçağın düştüğü belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'daki uçak kazasında kahreden detay: 'Geri dön' uyarısından 5 dakika sonra...

Sakarya'nın Pamukova ilçesinden kalkan Asya Havacılık bünyesine kayıtlı, Hakan Sağlam'a ait TC-UHY kuyruk numaralı tek motorlu amatör uçak, bugün (1 Aralık 2022 Perşembe günü) saat 15.40 sıralarında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali'ne yakınlarındaki boş araziye hava muhalefeti nedeniyle düştü.

Bacaların yanına düşen eğitim uçağında 54 yaşındaki pilot Hakan Köksal ve yolcu olarak bulunan 22 yaşındaki Burcu Sağlam hayatını kaybetti.

ORMANA DÜŞEN UÇAK ALEV ALDI

Uçak, düşmeyle alev alırken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, uçaktaki yangına müdahale ederken, Vali Yakup Canbolat da kazada pilot Hakan Köksal ile yanında yolcu olarak bulunan Burcu Sağlam'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da uçağın düşmesi sonucu 1 kişinin fırlayarak, 1 kişinin ise uçağın yanması sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Uçağın boş alana düşmesinin olası facianın önüne geçtiğini belirten ve kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyleyen Aktaş, "Hava şartları mı, teknik detay mı olduğu; yapılacak çalışmalar sonucu aydınlatılacaktır" dedi.

ENKAZ KALDIRILDI

Pilot Hakan Köksal ile yanında bulunan Burcu Sağlam’ın cansız bedenleri, kaza yerindeki savcılık incelemesinin ardından otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Kaza kırım ve olay yeri inceleme ekiplerinin uçak enkazı ile uçağın düştüğü ormandaki incelemeleri, gece boyunca sürdü. Kaza kırım ekibinin incelemesinin ardından uçak enkazı, saat 01.30’da olay yerinden kaldırıldı. Uçağın hava muhalefeti nedeniyle mi yoksa teknik arızdan dolayı mı düştüğü araştırılırken, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü kaydedildi. Yapılan ilk belirlemelere göre ise uçağın yoğun sis nedeniyle görüş şartlarının 15-20 metreye kadar düşmesiyle birlikte yüksek gerilim hattına çarparak düştüğü değerlendiriliyor.

4 KİŞİLİK UÇAK LİSANSINI ALMAYA GİTMİŞ

Hobi amaçlı, Asya Havacılık bünyesine kayıtlı, kendisine ait olan TC-UHY kuyruk numaralı özel uçağıyla uçuş yapan Hakan Köksal’ın, Sakarya’nın Pamukova ilçesine 4 kişilik uçak lisansını almak için gittiği öğrenildi. Yeni lisansını alan Köksal'ın, kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içinden canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. Güzellik uzmanı Burcu Sağlam’ın ise en büyük hayalinin pilotluk olduğu öğrenildi. Babası esnaf, annesi ev hanımı olan Sağlam’ın 1 ağabeyinin bulunduğu belirtildi.

Hakan Köksal ile Burcu Sağlam’dan geri kazadan dakikalar önce düşen uçağın kokpitinden, sosyal medya hesabından paylaştıkları görüntüler ve fotoğraflar kaldı. Görüntülerde; uçak düşmeden önce Sağlam'ın, kendisini ve çevreyi çektiği anlar yer aldı. Hakan Köksal, dün Çalı Mahallesi Çalık Halil Camisi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Burcu Sağlam da Vatan Mahallesi Hacı Bekir Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

'GERİ DÖN' UYARISI YAPILMIŞ

Bununla birlikte Sabah gazetesinde yer alan habere göre, uçağın pilotu Hakan Köksal'ın, hava şartlarının kötü olması nedeniyle havalimanından "Geri dön" uyarısına rağmen "İnerim" dediği, uçağın bu konuşmadan 5 dakika sonra düştüğü belirtildi. Köksal ile kaza öncesi yaptığı görüşmeyi anlatan öğretmen pilot Vedat Sarıkaya "Pamukova'ya gidip geleceğini söyledi. Oradan kalktıktan sonra burayı arayarak hava şartlarını sordu.

'Hava şartları iyi değil. Mümkünse geri dön' dedik. 'İnerim' dedi. Aradan 5 dakika geçtikten sonra ise kaza meydana geldi" dedi. Köksal'ın, Sakarya'nın Pamukova ilçesine 4 kişilik uçak lisansını almak için gittiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.