Hava Durumu

Bursa için kritik uyarı: 'Isınacak, ısınacak sonunda patlayacak'

Meteoroloji Bursa için hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde gün boyu hava sıcaklığı 30 dereceye yakın seyrederken akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış geçişleri etkili olacak. Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi Hava Forum ise "Hava ısınacak, ısınacak, ısınacak ve sonunda süper hücre şeklinde patlayacak" uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa için kritik uyarı: 'Isınacak, ısınacak sonunda patlayacak'

Yeni haftanın ikinci gününe 16 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı.

Öğle saatlerine doğru parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 20 derece seviyelerinde ölçüldü.

Öğle saatlerinde Bursa genelinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı 27 derece seviyelerinde ölçülüyor.

Öğle saatleri sonrası 32 derece seviyelerinde ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra şehir genelinde parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü yüzünü göstermeye devam ediyor.

Akşam saatlerine doğru da termometreler 24 derece olarak ölçülürken gökgürültülü sağanak yağışla birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde de yağış sürerken hava sıcaklığı 22 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gece saatlerinde de termometreler 21 derece seviyelerinde.

YAĞIŞ KUVVETLİ OLACAK

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa genelinde termometreler yükselişe geçse de bugünden itibaren sağanak yağış geçişleri hafta sonuna kadar yeniden etkili olacak.

Yeni haftanın üçüncü iş gününde yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde termometreler 17 derece olarak ölçülürken gün içerisinde çok bulutlu gökyüzü ve kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışla birlikte termometreler 23 derece seviyelerinde ölçülecek.

Haftanın dördüncü iş gününde sabah saatlerinde hava sıcaklığı 14 derece seviyelerinde seyrediyor. Gün içerisinde çok bulutlu ve kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış geçişleriyle birlikte termometreler en yüksek 19 dereceyi gösterecek.

Haftanın son iş gününde sabah saatlerinde 12 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının yanı sıra çok bulutlu gökyüzü ve bölgesel olarak etkili olan gökgürültülü sağanak yağışla birlikte termometreler en yüksek 19 dereceyi gösterecek.

Hafta sonunun ilk gününde ise sabah saatlerinde termometreler 12 derece olarak ölçülürken gün içerisinde çok bulutlu gökyüzü ve gökgürültülü sağanak yağışla birlikte en yüksek sıcaklık 19 derece olarak ölçülüyor.

HAVA FORUM'DAN KRİTİK UYARI

Akşam saatlerinde beklenen yağışla ilgili bir uyarı da Hava Forum'dan geldi. Türkiye'nin İlk Meteorolojik Forum Sitesi Hava Forum, sosyal medyadan yaptığı uyarıda, "Hava ısınacak, ısınacak ve sonunda akşama doğru yerel olarak bazı yerlerde süper hücre şeklinde patlayacak. Tahminlerimiz bu yönde. Meteorolojik açıdan hareketli saatler yaşanabilir. Takipteyiz" ifadeleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.