Hava Durumu

Bursa'nın acı kaybı! Haberi duyan üzüntüye boğuldu...

Mudanya eski belediye başkanı Hasan Aktürk hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'nın acı kaybı! Haberi duyan üzüntüye boğuldu...

Mudanya'da 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Hasan Aktürk 80 yaşında hayatını kaybetti.

Aktürk’ün cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Halitpaşa Mahallesi Yeni Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Mudanya’da aile mezarlığına defnedilecek.

HASAN AKTÜRK KİMDİR?

1944 yılında Mudanya’da doğan ikinci kuşak Girit mübadilidir. İlk ve ortaöğrenimini Mudanya’da tamamlayan Aktürk, Bolu İlköğretim Okulu’nu ve Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. 1967-1969 arasında Hakkari’de yedek subaylığını tamamladıktan sonra çeşitli yerlerde öğretmen ve lise müdürü olarak çalıştı.

Mudanya Lisesi müdürü iken 1984 yerel seçiminde Anavatan Partisi (ANAP) adayı olarak Mudanya Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi 1989’a kadar sürdü. Belediye Başkanlığı görev süresi sonunda yeniden eğitimciliğe dönen ve Bursa Kız Lisesi Müdürlüğü’ne atanan Hasan Aktürk, 1997’de emekliye ayrıldı. 1997’den sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde eğitim danışmanı olarak çalıştı.  18 Nisan 1999 yapılan yerel seçiminde Demokratik Sol Parti (DSP) adayı olarak ikinci kez Mudanya Belediye Başkanlığına seçildi. 2004 yılındaki görev süresinin bitimine az bir zaman kala AK Parti’ye geçen Aktürk, 2004-2009 hizmet döneminde İl Genel Meclisi üyeliği, 2007-2009 İl Encümen Üyeliği ve 2008-2009 İl Genel Meclisi Başkan vekilliği yaptı. 2009 yılı yerel seçimlerinde Mudanya Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından aday gösterilen Hasan Aktürk, belediyecilikte üçüncü hizmet dönemini 2014’e kadar sürdürdü.

Mudanya’nın belediye hizmet binası karşısındaki sahil bandının başlangıcında imzası olan Hasan Aktürk, hizmet dönemi boyunca da ilçenin büyük altyapı yatırımlarının yanı sıra hayırseverler aracılığıyla kreş, eğitim alanlarının kazandırılması ile yap-devret modeliyle öğretmenevi, sosyal tesis gibi alanların da oluşumuna ön ayak oldu. Üç hizmet dönemi içerisinde Mudanyaspor Kulübü başkanlığı da yapan Aktürk, 2012 yılında Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Yaptırma Derneği’nin, 2014 yılında ise Mudanya Giritliler ve Yanyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği‘nin kurucu başkanlıklarını üstlenmişti.

Aktürk evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.