Hava Durumu

Bursa'nın bir ilçesinde daha ekmeğe zam geldi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde ekmeğe yapılan zammın ardından bir ilçede daha fiyatlar yükseldi. Artan maliyetler nedeniyle İznik'te 4 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2022 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2022 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'nın bir ilçesinde daha ekmeğe zam geldi!

Enerji maliyetlerindeki artış ekmek fiyatlarını da vurdu. Sözcü'nün aktardığına göre, Bursa’nın İznik ve Orhangazi ilçelerinde 4 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya çıktı.

“MALİYETLER ÇOK YÜKSEK”

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Osman Çırakoğlu, artışın nedenini enerji fiyatlarındaki yükselişe bağlarken, “200 lira olan maya yaklaşık 400 lira oldu. Giderler çok yüksek. Kent merkezinde henüz ekmeğe zam yok ama beklenti var” dedi.

BESAŞ DA ZAMLANMIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, da ekmek fiyatlarına aylar sonra bir zam daha yapmıştı. Temmuz ayında gelen zamla 3 TL'den 4 TL'ye çıkan 400 gram BESAŞ ekmek, son gelen zamla 4,75 TL'ye yükselmişti. Böylece Besaş ekmeğe 2022 yılı içinde 4 kez zam gelmiş oldu. 

FIRINLARDA DURUM

Bursa Fırıncılar Odası, artan maliyetler nedeniyle haziran ayında ekmeğe zam yapmış, 3 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatını 4 liraya çıkarmıştı. Bursa Fırıncılar Odası ilerleyen günlerde ekmeğin 5 TL'ye yükseleceği sinyalini vererek, "Gereken çalışmalar başlatılmıştır' açıklaması yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.