Hava Durumu

Bursa'nın çok sayıda mahallesinde acele kamulaştırma kararı!

Bursa-Kayapa-Hasanağa-Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi kapsamında güzergah üzerindeki bazı taşınmazlar ile Çınarcık İçmesuyu Tesisleri Projesi kapsamında depo ve hat yapımı için bölgedeki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'nın çok sayıda mahallesinde acele kamulaştırma kararı!

İsmail ARSLAN / WeBursa.com

Bursa'da Kayapa-Hasanağa-Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi ile Çınarcık İçmesuyu Tesisleri Projesi için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kayapa-Hasanağa-Mustafakemalpaşa İl Yolu Projesi kapsamında Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Beşevler, Demirci, Alaattinbey, Hasanağa, Yaylacık, Çalı, Tahtalı ve Kayapa mahallelerinde bulunan bazı taşınmazlar, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak. 

ÇINARCIK İÇME SUYU PROJESİ

Yine Bursa’ya 2060 yılına kadar su sorunu yaşatmayacak yaklaşık 150 milyon Euro’luk Çınarcık İçmesuyu Tesisleri Projesi kapsamında Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar, Çalı, Demirci, Gümüştepe, Yaylacık, Görükle-Kurtuluş, Hasanağa, Kayapa-Zafer, Kayapa-İstiklal mahallelerindeki bazı taşınmazlar, depo ve hat yapımı için Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından acele kamulaştırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.