Hava Durumu

Bursa Şehitlerini andı

Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli anma etkinlikleri düzenledi. Gün içerisinde Şehitliklerin ziyaret edilmesi ve çeşitli fotoğrafların sergilenmesiyle devam eden anma günü akşam saatlerinde ise meydanlara taştı. Bursalılar, kent merkezi ve ilçelerdeki meydanlarda Şehitleri için sabaha kadar nöbet tuttu. Fettullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe kalkışmasının 5’nci yılında, Bursa’da

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa Şehitlerini andı

Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli anma etkinlikleri düzenledi. Gün içerisinde Şehitliklerin ziyaret edilmesi ve çeşitli fotoğrafların sergilenmesiyle devam eden anma günü akşam saatlerinde ise meydanlara taştı. Bursalılar, kent merkezi ve ilçelerdeki meydanlarda Şehitleri için sabaha kadar nöbet tuttu.

Fettullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe kalkışmasının 5’nci yılında, Bursa’da hainler lanetlendi, Şehitler anıldı. Sabah saatlerinde Şehitlik ziyaretleriyle başlayan anma programları, gün içerisinde açılan sergilerle devam etti. Akşam saatlerinde ise işlerinden çıkan Bursalılar Kent genelindeki birçok meydanın yanı sıra ilçelerdeki meydanlara adeta akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ulusa seslenişini meydanlarda izleyen Bursalılar, Şehitler için okutulan Kur-an’ı Kerim tilavetini omuz omuza dinleyerek dualar etti. Gece 00:13’te okunan sala ile birlikte anma programlarının sona ermesi beklenirken, Bursalılar tıpkı 2016 yılında olduğu gibi meydanları boş bırakmadı. Binlerce Bursalı o gece şehadete eren 251 Şehidi için sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu.

“GELECEĞİMİZE PRANGA VURMAK İSTEDİLER”
Meydanda toplanan Bursalılara seslenen Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Demokrasiyi hiçe sayan, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte, gözlerini kan bürümüş, kökleri dışarıda, hain bir saldırıya maruz kaldık. O gece hayallerimize, özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiştir. Milletimizin vergileri ile alınan tankları, silahları yine devletimizden maaş alan asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Düşmanların harp sahalarında yapamadıklarını, alçaklar aziz milletimize reva görmüşlerdir”

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNİ HAZMEDEMİYORLAR”
15 Temmuz’da ayrılıkların ve farklılıkların kenara bırakılıp yek vücut olunduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “15 Temmuz milletin devletle bütünleşmesidir. 15 Temmuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkomutanlığında, hainlere dersinin verildiği şanlı bir gündür. FETÖ sinsi emellerinden vazgeçmiş değildir. Her gün yeni gizli yapılar deşifre ediliyor, yeni tutuklamalar oluyor, kolluk kuvvetlerimiz ve adli merciler titizlikle vazifelerini yapıyor. Yıllardır takiyeyi meziyet bilip insanları kandıran bu hain örgüt bir an bile boş durmuyor. Birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Türkiye’nin yükselişini ve büyümesini hazmedemeyenler boş durmayacaktır. Türkiye’nin geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Bu şuur ile 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

“BU KUKLALARI OYNATAN HAİNLERİ BİLİYORUZ”
AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise yaptığı konuşmada, “Milletin silahı, uçağı, tankıyla insanlara saldırarak 251 kişinin şehit edildiği o karanlık gece, bu asil millet sayesinde pırıl pırıl bir sabaha dönüştü. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafyada ihanetlerin, oyunların hiç bitmediğini de biliyoruz. Bu kuklaları oynatanların, hainleri besleyenlerin kim olduklarını gayet iyi biliyoruz. Sizlerden aldığımız destekle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız güçle tam bağımsız Türkiye’yi inşa etme yolunda kararlı yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.