Hava Durumu

Bursa'yı ayağa kaldıran asılsız ihbarın sahibi hakkında flaş gelişme!

Bursa’da, dün gece İstanbul seferini yapan deniz otobüsünde bomba olduğu yönünde asılsız ihbarda bulununca gözaltına alınan Emre A. (22), 'suç uydurma' suçlamasıyla çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'yı ayağa kaldıran asılsız ihbarın sahibi hakkında flaş gelişme!

Dün gece Bursa 112 ihbar hattını arayan kişi Bursa-İstanbul İstanbul-Bursa feribotlarına bomba ihbarında bulundu. İhbarı dikkate alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri İstanbul'a haber verdi. İstanbul'a yanaşan gemide arama yapıldı ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Sirkeci'den kalkan ve Bursa'ya gelen feribot da ihbar sebebiyle en yakındaki Armutlu limanına çekildi. Burada panik yaşanmaması için yolculara gemide arıza olduğu söylendi. Ancak gemi detaylı arama yapılması ve 400 yolcunun mağdur edilmemesi için Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın talimatıyla hemen Mudanya iskelesine yönlendirildi. İstanbul'dan gelen yolcular bir süre Mudanya iskelesindeki terör ve asayiş ekiplerince bekletildi. Gemide detaylı arama yapılırken, bekletilen yolcular da üst aramasından sonra iskeleden dışarıya çıkarıldı.

Öte yandan, polise asılsız ihbar yapan kişinin kimliği de kısa sürede tespit edildi. Şahsın 15 gün önce İstanbul'dan çalışmak için Bursa'ya gelen ve işten ayrılınca İstanbul'a geri dönmek isteyen 22 yaşındaki E.A. isimli şahıs olduğu belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu kişinin Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden otobüse binerek İstanbul'a hareket ettiğini tespit etti.

Yapılan operasyonla asılsız ihbarda bulunan kişi Bursa İstanbul otobanı Orhangazi ilçesi yakınlarında gözaltına alındı.

İşsiz olan E.A sorgusunun ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.