Hava Durumu

Bursa'yı kara dumanlar kapladı! Vatandaşlara kritik uyarı...

Bursa’da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında dün akşam 19.00'da başlayan yangın 13 saatin ardından güçlükle kontrol altına alındı. Yangın sonucu çıkan kara dumanlar şehri kapladı, 20-30 kilometrelik bir alana yayıldı. Nilüfer Belediyesi, şehri etkisi altına alan duman nedeniyle hava kirliliğinin ileri derecede arttığını belirterek uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursa'yı kara dumanlar kapladı! Vatandaşlara kritik uyarı...

Yangın, saat 19.00 sıralarında Nilüfer ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Fabrika çalışanları tahliye edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin söndürülmesi için çalışma başlattı.  Alevlerin fabrikada bulunan polyesterlere sıçraması sonucu yangın büyüyünce, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar da bölgeye sevk edildi. Çevre illerden de bölgeye takviye ekipler istendi. 

BURSA FELAKETTEN DÖNDÜ

İtfaiye ve destek ekiplerinin sabaha kadar süren çalışması sonucu, yangın güçlükşe kontrol altına alındı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Yangına zamanında müdahale ettik. Ekiplerimiz canları pahasına çalışarak yangını söndürmeye çalıştı. Fabrikada polyester ürünlerin fazla olması, çevre binaların geçişe yeterince izin vermemesi arkadaşlara zor anlar yaşattı. Yangının çıkış nedenini arkadaşlarımız araştırıyor" dedi. 

VATANDAŞLARA KRİTİK UYARI

Öte yandan yangın sonucu çıkan kara  dumanlar şehri kapladı,  20-30 kilometrelik bir alana yayıldı. Nilüfer Belediyesi, şehri etkisi altına alan duman nedeniyle hava kirliliğinin ileri derecede arttığını belirterek uyarıda bulundu.

Yapılan açıklamada, "Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde başlayan büyük yangının civara yayılmaması ve can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Ancak hava kirliliği izleme istasyonumuzdan aldığımız verilere göre, yangının bulunduğu ve yayıldığı çevrede, başta partikül maddeler olmak üzere hava kirleticileri miktarında artış görülmüştür.

Halk sağlığı açısından bakıldığında partikül maddeye (PM) maruz kalmak, hem kısa dönem, hem de uzun dönemde,

• Solunum ve kalp damar hastalıklarında artışa,

• Astım ataklarında artışa,

• Solunumla ilgili rahatsızlıklarda ve

• Hastaneye başvurularda artış ile

• Kalp damar hastalıkları, solunum hastalıkları ve akciğer kanserinden ölümlerde artışa yol açar. Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşlarımızın partikül madde maruziyetine karşı; astım, solunum yolu hastalıkları, kalp ve akciğer hastalığı olanlar başta olmak üzere, çocuklar ve yaşlılar gibi risk grubunda olanların, kirliliğin yoğun olduğu bölgede açık havada bulunmaktan mümkün olduğunca kaçınmalarını tavsiye ederiz." ifadeleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.