Hava Durumu

Bursalı öğrenciler Kılıçdaroğlu’na dava açtı

Hafta sonunda YKS’ye girecek öğrenciler hayatlarının en önemli sınavına hazırlanırken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız okuyacak” yalanı ile milyonlarca öğrenicinin motivasyonu alt üst olmuştu. Bursalı 21 yaşındaki Kübra Nur Güner ile hafta sonu YKS sınavına giren bir grup arkadaşı, Kılıçdaroğlu hakkında ‘Motivasyonumuzu düşürdü’ gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2021 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2021 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursalı öğrenciler Kılıçdaroğlu’na dava açtı

Hafta sonunda YKS’ye girecek öğrenciler hayatlarının en önemli sınavına hazırlanırken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Katarlı öğrencilerin Türkiye’de sınavsız okuyacak” yalanı ile milyonlarca öğrenicinin motivasyonu alt üst olmuştu. Bursalı 21 yaşındaki Kübra Nur Güner ile hafta sonu YKS sınavına giren bir grup arkadaşı, Kılıçdaroğlu hakkında ‘Motivasyonumuzu düşürdü’ gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milyonlarca öğrencinin sınava gireceği cumartesi gününün arifesinde sosyal medya hesabından “Protokol onaylandı, Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek” diye paylaşım yaptı. Haberin ardından üniversite sınavına girecek gençler Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür beklediklerini belirtti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun özür dilememesi üzerine Türkiye’de farklı illerde çok sayıda genç ‘Sınavdan önce motivasyonumuzu etkiledi’ diyerek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

“BASİT BİR YALAN BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK””
Bursa’da da Kübra Nur Güner ve bir grup arkadaşı birlikte adliyeye gelerek suç duyurusunda bulundu. Güner, “25 Haziran Cuma günü, yani üniversite sınavından bir gün evvel ortaya atılan yalan haber motivasyonumuzu altüst etmiş ve sınava girecek olan 2 Milyon 607 Bin 903 öğrenci arkadaşımızı ve milyonları bulan ailelerini olumsuz şekilde etkilemiştir. CHP Genel Başkanı her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylemiş ve yalanın yayılmasında aktör olmuştur. Biz buna artık şaşırmıyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsızız Bir yıl boyunca hazırlanmış olduğumuz sınavın ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altında sonlanmıştır. Mağduriyetimiz ortadadır. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanının, gireceğimiz en önemli sınavlardan biri öncesinde bu basit yalana sarılması, en hafif tabirle sorumsuzluktur” dedi

“ÖZÜR DİLEME ÇAĞRIMIZI CİDDİYE ALMADI”
Kılıçdaroğlu’nun, gençlerin ‘Özür dile’ çağrısını ciddiye almadığını belirten Bursalı öğrenciler, “Sayın Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmayarak skandal bir açıklama ile biz gençleri ‘trol’ olarak nitelendirme cüretini kendisinde bulmuş ve bizleri görmezden gelmiştir. İşte sayın Kılıçdaroğlu, trol dediğiniz biz gençler, bize yaşattığınız bu manevî yıkım sebebiyle size 1 liralık manevi tazminat davası açmak üzere buradayız. Sizin deyiminizle biz troller şimdi adliye binası önünden gür bir sesle sesleniyoruz; yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.