Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Beklenen haber geldi, tarih verildi: Kuvvetli olacak...

Kuraklığın etkisini iyice hissettirdiği günlerde beklenen haber geldi. Yapılan tahminlere göre Bursa'da hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2023 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursalılar dikkat! Beklenen haber geldi, tarih verildi: Kuvvetli olacak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ve özellikle hafta sonu yağışın etkisini artıracağı belirtildi. Yağışın Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir'i de etkisi altına alacağı ifade edilirken olası olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, yağmurların gelmeye başlayacağı çok ciddi bir hava değişiminin hafta sonundan itibaren etkili olacağını söyleyerek, "Acil durumda suya ihtiyacı olan Bursa, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, İzmir, Manisa ve Antalya gibi merkezlerde milyonların yaşadığı şehirlerde önümüzdeki hafta sonu hem kuvvetli yağmurlar var hem de hayatı olumsuz etkileyecek bir tarafı var" dedi.

'İPTALLER, GECİKMELER YAŞANABİLİR'

Öztel şu uyarılarda bulundu: "Hızlıca özetlersek cuma ve cumartesi günü bu lodosun daha kuvvetli yani deniz üzerinde 70-80 kilometreye ulaşmasını sürat olarak bekliyoruz. Kıyılardan ilçelere doğru ise 50 kilometre süratle esmesini bekliyoruz. Cumartesi deniz seferlerini aksatabilir. İptaller gecikmeler yaşanabilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.