Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Uzman isim açıkladı: İşte tam anlamıyla 'ısındık' diyeceğimiz tarih...

Türkiye mayıs ayına girdi, ancak havalar bir türlü ısınmadı. Sonbahardan kalma günler yaşayan vatandaşlar, sıcakları iple çekmeye başladı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, havaların ısınacağı tarihi açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Bursalılar dikkat! Uzman isim açıkladı: İşte tam anlamıyla 'ısındık' diyeceğimiz tarih...

Meteoroloji verilerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kahramanmaraş çevreleri ile Mersin ve Adana’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize ve Gümüşhane ile Ankara’nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA'DA DURUM

Bursa'da bugün hava herkesi üşüttü, sıcaklık 15 derecelere kadar düştü, montsuz dışarıya adım atanlar adeta titredi, Zaman zaman yağmurun da etkili olduğu şehirde havaların ne zaman ısınacağı merak konusu oldu. Bursa'da yarın ve cuma günü de kapalı bir havanın etkiliği olacağı bildirildi. Cumartesi günü ise parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Bursa'da havaların yeni haftadan itibaren ısınacağı kaydedildi. 

KEREM ÖKTEN TARİH VERDİ

Hava uzmanı Kerem Ökten yurt genelinde havaların çok ısınacağı tarihi açıkladı. Ökten, "15 Mayıs'ta havalar çok ısınacak. 16 Mayıs ise çok daha sıcak. Gökyüzü bile 20 dereceye çıkacak. Tabi bu ısınma mevsimine göre çok fazla olacağı için tepki rüzgarları oluşacaktır." diyerek gelişmeleri takip edeceğini ifade etti.

SEÇİM GÜNÜ HAVA NASIL?

Ökten ayrıca, "14 Mayıs seçim günü Ülke genelinde olumsuz her hangi bir hava koşulu yok. Yağış genel olarak beklenmiyor. Hava ılık. Kuvvetli rüzgar yok." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.