Hava Durumu

Çiftçiler gününü tarlada karşıladılar

Turfanda meyve sebze üretiminin yoğun olduğu Mersin’in Erdemli ilçesinde çiftçiler Ramazan Bayramı’na denk gelen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü tarlada karşıladı. Korona virüs önlemleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma tedbirleri devam ederken, kısıtlamalardan muaf üreticiler, ürettikleri sebze ve meyvelerle ekonomiye katkı sağlamaya 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde de devam etti. İlçeye bağlı Kocahasanlı

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2021 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Çiftçiler gününü tarlada karşıladılar

Turfanda meyve sebze üretiminin yoğun olduğu Mersin’in Erdemli ilçesinde çiftçiler Ramazan Bayramı’na denk gelen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü tarlada karşıladı.
Korona virüs önlemleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma tedbirleri devam ederken, kısıtlamalardan muaf üreticiler, ürettikleri sebze ve meyvelerle ekonomiye katkı sağlamaya 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde de devam etti.


İlçeye bağlı Kocahasanlı Mahallesi’nde üreticiler hem açıkta ürettikleri sebzeleri hem de örtü altında yetiştirdikleri ürünleri sebze meyve hallerine yetiştirmek için ter döktü. Sebze meyve hallerine gelen ürünler ise Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Trabzon, Diyarbakır ve Gaziantep başta olmak üzere 81 ile gönderildi.
Fasulye toplayan üreticilerden Ali Gül, “Allah bir an önce bu virüs belasını ülkemizden defetsin. Çalışmak zorundayız. Bu yaşa rağmen ben de durmayıp çalışıyorum. Emekliyim ama emekliyim diye şuraya yatıp durmuyorum. Herkes mesleğine göre bir şey yapmalı ve çalışmalı. Türkiye’miz çalışma ile örnek bir Türkiye oldu. İnşallah daha ilerlere gidecek” dedi.
Kadın üreticilerden Elif Uysal da, “Ramazan Bayramı ve çiftçilerin bayramı herkese kutlu olsun. Biz çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.