Hava Durumu

Ekipler içeri giremiyor! Bursa'daki büyük yangına havadan müdahale başladı!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında dün saat 19.00’da çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopter ile de müdahale edilmeye başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ekipler içeri giremiyor! Bursa'daki büyük yangına havadan müdahale başladı!

Yangın, saat 19.00 sıralarında Nilüfer ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Fabrika çalışanları tahliye edilirken, itfaiye ekipleri alevlerin söndürülmesi için çalışma başlattı.  Alevlerin fabrikada bulunan polyesterlere sıçraması sonucu yangın büyüyünce, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TOMA’lar da bölgeye sevk edildi. Çevre illerden de bölgeye takviye ekipler istendi.

EKİPLER ÇÖKME NEDENİYLE İÇERİ GİREMİYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, 17 ilçedeki itfaiye ekipleri ile İstanbul, Yalova, Kocaeli, Eskişehir, Balıkesir ve Bilecik'ten bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri ve AFAD’ın, 507 personel ve 128 araç ile sürdürdüğü söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopter ile de müdahale edilmeye başlandı. İplik üretimi yapılan fabrikanın duvarları ve bloklarının çökmesi sonucu ekipler içeriye giremezken, yangın karadan itfaiyenin havadan da bir yangın söndürme helikopterinin müdahalesi ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tekstil malzemelerinin depolandığı bodrum katta başlayan yangında, 90 bin metrekare kapalı alana sahip olan 3 katlı fabrika tamamen çökerken, itfaiye yetkilileri yangının fabrikanın orta bölümünde sürdüğünü ve söz konusu noktaya ulaşılamadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.