Hava Durumu

Farklı şehirlerden geldiler: “Mavi bilyeden uzaya”

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya” projesinin tanıtımı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) gerçekleştirildi. Proje ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden 60 sınıf öğretmenine, uzay, astronomi ve havacılık alanlarında eğitim verilecek. TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı dahilinde 100 proje arasına giren “Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya” projesinin lansmanı

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2021 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2021 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Farklı şehirlerden geldiler: “Mavi bilyeden uzaya”

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya” projesinin tanıtımı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) gerçekleştirildi.
Proje ile Türkiye’nin farklı şehirlerinden 60 sınıf öğretmenine, uzay, astronomi ve havacılık alanlarında eğitim verilecek. TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı dahilinde 100 proje arasına giren “Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya” projesinin lansmanı düzenlendi. Türkiye’nin uzay havacılık temalı ilk eğitim merkezi GUHEM’de yapılan programa, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Altıntaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun, GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen sınıf öğretmenleri katıldı. Yürütücülüğünü Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı projenin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alan ülkelerin uzay ve havacılık alanında güçlü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.


“GUHEM bir dönüşüm merkezi”
Türkiye’nin de uzay havacılık alanında önemli hedeflere sahip olduğunu belirten Başkan Burkay, Milli Uzay Programı’nda yer alan GUHEM’in de bu maksatla hayata geçtiğinin altını çizdi. Başkan Burkay, “BTSO olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle bu merkezi şehrimize kazandırdık. Oda olarak uzay havacılık alanında 7 yıl önce Fransız astronot Patrick Baudry’i Bursa’ya davet ederek, firmalarımız ve öğrencilerimizle buluşturmuştuk. Baudry, Fransa’da aynı GUHEM gibi bir projeyle 3 bin genç arasından çıkan Fransa’nın ilk astronotudur. Aslında GUHEM gibi merkezler bir dönüşüm merkezi rolü üstleniyor. Türkiye artık teknolojisiyle uydusunu uzaya gönderebiliyor. Avrupa’da ilk sırada, dünyada da ilk 5 içerisinde yer alan merkezimizin yeni neslimize yeni ufuklar kazandıracağına inanıyorum. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte düzenlediğimiz projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.