Hava Durumu

Gündemi sarsan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk ve çadır üretimi iddialarına soruşturma!

Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki yolsuzluk iddiaları ile kentteki meslek liselerinde üretilip deprem bölgesine gönderilen çadırların satın alınarak logo basılmak üzere Bursa’ya getirildiği ve tekrar bölgeye gönderildiği iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Gündemi sarsan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki yolsuzluk ve çadır üretimi iddialarına soruşturma!

Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa İl Müdürlüğü’nde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ve deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, deprem bölgelerine gönderilmek üzere mesleki ve teknik liselerde çadır ve uyku tulumu üretimi yapıldığı iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddiaların ardından yaklaşık bir ay önce eski Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki diğer bazı personeller hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamanın tamamı şöyle:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğünde çeşitli usulsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialar hakkında aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur:

Bakanlığımızca, yaklaşık bir ay önce hem eski Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de İl Millî Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personel hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Yine medyaya yansıyan deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında da Bakanlığımızca ayrı bir soruşturma başlatılmıştır.

Kovid-19 sürecinde canla başla çalışarak ihtiyaç duyulan ürünleri üreten meslek liselerimiz, öğretmeninden idari personeline tüm eğitim çalışanlarımız, yaşanan deprem felaketinin hemen ardından ekmek üretiminden sıcak yemek hizmetine, uyku tulumundan hijyen maddesi üretimine bir çok alanda görev alarak depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışmıştır.

Eğitim çalışanlarımız ile öğrencilerimizin bu özverili çalışmalarına, verdikleri emeklere kimsenin leke sürmesine asla izin verilmeyecektir.

Bakanlığımızca titizlikle yürütülen soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna bilgi verilecektir.”

NE OLMUŞTU?

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere mesleki ve teknik liselerde çadır ve uyku tulumu üretimi yapıldığına ilişkin tanıtımların gerçek dışı olduğunu, deprem bölgesindeki çadırların satın alınarak Bursa’ya getirildiğini ve burada MEB logoları basılan malzemelerin tekrar deprem bölgesine gönderildiği iddia edilmişti.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy "Milli Eğitim Bakanlığı barınma ihtiyacının acil olduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine 1,5 saatlik mesafedeki Gaziantep’ten satın aldığı çadırları kısa sürede bölgeye sevk etmek yerine logo bastırmak için Bursa’ya göndermiş, bu yolla hem zaman kaybedilmiş hem de yüz binlerce liralık kamu zararına neden olunmuştur" demişti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve altı personelin açığa alınarak kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

İddialar arasında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve altı personelin açığa alınarak kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı ve önceki İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün görevden alınmadığı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildiği de yer almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.