Hava Durumu

Hava buz kesti, kar kapaıya dayandı! İşte Bursa'nın beyaz örtüyle kaplanacağı tarih...

Bursa'da beklenen kar yağışı için yeni bir tahmin geldi. Havaların bir anda soğumasıyla birlikte kar yağışı beklentileri artarken, 2022-2023 La nina kışı etkisini göstermeye başladı. Daha önce Ocak ayı içinde kar yağışı beklenen Bursa için Aralık ayının ilk veya ikinci haftasında kar yağışı görülebileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Hava buz kesti, kar kapaıya dayandı! İşte Bursa'nın beyaz örtüyle kaplanacağı tarih...

Kar yağışı tahminleri peş peşe geliyor. Yurt genelinde hava sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışı, belirli bölgelerde etkisini göstermeye başlarken, Bursaiçin de dikkat çeken kar yağışı tahmini geldi. 2022-2023 La nina kışına dikkat çeken uzmanlar, Ocak ayında kar yağışının etkisini artıracağını söyledi. Ocak ayı için yapılan kar yağışı tahmininin ardından Bursa için bugün yeni bir tahmin geldi.

TAHMİNLER ÖNE ÇEKİLDİ! 

CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak'ın canlı yayında aktardığı bilgiye göre Aralık ayının ilk veya ikinci haftası kar yağışı görülebilir. Kar yağışlarının yeni yılla birlikte etkisini daha fazla artırması bekleniyor.

OCAK AYINDA KAR ETKİSİNİ ARTIRACAK

Bursa'da hava sıcaklıkları düştü, soğuk kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Tahminlere göre İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Tekirdağ ve Balıkesir gibi yerlerde Ocak ayında yoğun kar yağışı olacağı belirtiliyor. Dün itibarıyla Kırklareli'nde bazı yerlerde kar tanelerinin düştüğünün haberleri gelmişti.

LA NİNA ETKİSİ!

2022-2023 kış mevsiminin sert geçeceğini vurgulayan uzmanlar, şehir merkezlerine kar yağışının 10-15 Aralık gibi başlayacağını olacağını öngörüyor. Ayrıca La Nina kışı ile birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sert sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor.

LA NİNA NEDİR?

La Niña, daha geniş El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño'nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.

Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, Türkiye üzerinde direkt etki gösteremez fakat Pasifik üzerinde gösterdiği etki dolaylı yoldan Türkiye'yi de etkisi altına alır.

La Nina kuvvetlendiği zaman dünya soğuma evresine giriyor ve buzul miktarları artıyor. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru giderken, ABD ve diğer bölgelerde hava soğumaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.