Hava Durumu

İstanbul’dan kaçan Bursa’ya geliyor! İşte saç ekimiyle ilgili tüm detaylar...

Türk insanının en temel kaygılarından biri artık saç dökülmesi. Hormonal sorunlar nedeniyle bazılarında kellik sorunu bile yaşanıyor. Saç dökülme yaşı ülkemizde 18’e kadar düştü. Artık sadece estetik cerrahların değil saç ekim merkezlerinin mesaisi de yoğun.  Teknolojik çağda kendisiyle görüntü olarak sosyal mecrada barışmak isteyen de ekim yaptırıyor, cinsiyet değiştiren de, genetik şansızlığı olan da…  Kimi gerçekten kellik yaşarken kimi daha da yoğun saçı olsun istiyor. Bursa’da faaliyet gösteren Füsun Seymen Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Füsun Seymen, “İstanbul’da bu iş tamamen fabrikasyon oldu, merdiven altına dönmüştü, ekimi yapanlar adeta kasap olmuşlardı. Bu algıyı yavaş yavaş yıkıyoruz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İstanbul’dan kaçan Bursa’ya geliyor! İşte saç ekimiyle ilgili tüm detaylar...

Kübra ULUTAŞ / WeBursa.com

Bursa’da özellikle Arap turistlerin artık turist olmaktan çıktığı son yıllarda saç ekim merkezlerinde mesai yoğun.  Arap ülkelerinden, İngiltere’den, Fransa’dan saç ektirmeye geliyorlar. Türkiye’den özellikle Eskişehir Bozüyük, İstanbul, Kars ve Bursa içinden Bursa’yı tercih edenler çoğalıyor. Yoğun saç seven Araplar, alınlarında kaşlarına yakın noktaya kadar ekim yaptırıyor örneğin.. Ekimi tercih eden meslek profili de ilginç… Yöneticiler, avukatlar, bürokratlar, cinsiyet değiştiren bireyler…Eline futbolcu fotoğrafı alan, ya da sevdiği sanatçıya öykünen kim varsa, saçlarını benzetmek istiyor.

“15.000 TL’DEN UYGUNA SAÇ EKİMİ YAPAN YERDEN KAÇIN”

12 yıldır saç ekimi üzerine çalışan Füsun Seymen,  “Bu iş sandığınız kadar keyifli değil. Şehir aşırı gitmek sakıncalı, bir sene kontrol altındasınız. İyileşme süreci 1 hafta sürer.   Şu anda size bu takvimden azını söyleyen, 15 bin TL'den uygun fiyat veren yerlerden hızlıca kaçın” uyarısını yapıyor.

Sağlıklı saç ekimi için 10 saatlik bir süreç gerekiyor. İki kulak arkanızda eşit saç olduğuna bakılıp,  oradan alınan binlerce kıl kökü yeniden ekiliyor.  Bir ekimde maksimum 4.000 kök alınabiliyor.  Füsun  Seymen bu konuda da uyarıyor.. “Saç kökü konusunda sizi kandırmalarına izin vermeyin. Bir insandan ve bir kafadan 9.000 kök alınamaz, alınsa da ölü kök olur. O yüzden birçok  insanımız ekim sonrası pişmanlık yaşıyor.  Alınan yerden bir daha da saç çıkmaz. Bunları bilerek araştırma  yapın”

SAÇ EKİMİNDE EN ÇOK SÖYLENEN YALANLAR

Doğuştan daha güzel saçlarınız olacak.. Parıl parıl parlayacak… Gürlüğüne inanamayacaksınız..  Bir daha asla dökülmeyecek…

Bunlar da bu sektörün yalanları…

Oysa işlemi yaptıran kişileri ekimden sonra zor bir süreç bekliyor. Örneğin, en az 10 gün cinsel ilişkiye girilmemesi, sırt üstü yatılması gerekiyor.  Hastanelerden ziyade işin merkez olarak ilerlemesinin en büyük sebebi, mesainin çok yoğun olması. Kulak arkanızdan alınan sağlıklı kökler tek tek çıkarılıp, steril ortamda bekletilirken, o sırada uzman kafa derinize ekeceği kök kadar delik açıyor. Füsun Seymen Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Füsun Seymen, “İşte saç ekiminden sonra tabiri caizse çim adama ya da kadına dönen insanların tek hatası saç deliği yapan uzmanı doğru seçmemeleridir. Biz, saçın çıkış yönünü milimetrik hesaplıyoruz, her danışan için bu değişebiliyor” diyor.

Hem Bursa’da hem Türkiye’de bilinenin aksine erkeklere yapılan saç ekimi daha iyi sonuç veriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.