Hava Durumu

Kestel Belediyesi e-belediye sisteminde öncü oldu

Kestel Belediyesi yeni yıl ile birlikte, tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin dijital ortamda vatandaşa sunulmasını sağlayan e-Belediye Bilgi Sistemi’ne geçiş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kestel Belediyesi e-belediye sisteminde öncü oldu

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen E-Belediye Bilgi Sistemi’ni Bursa’da ilk kez kullanmaya başlayan Kestel Belediyesi, “Muhasebe, İnsan Kaynakları, Gelir, Taşınır İşlemleri, İşyeri Ruhsat ve Zabıta İşlemleri” gibi tüm iş ve işlemlerini e-Belediye Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Belediye bünyesindeki memur, sözleşmeli personel ve işçi personelinde ocak ayı maaş ve fark ödemeleri, ilk kez e-Belediye sistemi ile hesaplara geçti. Ayrıca belediye bünyesindeki personelin izin işlemleri, girişi, onayı ve kontrolleri de bu sistem üzerinden gerçekleşecek. Belediye hizmetlerini vatandaşın erişimine daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli bir şekilde sunan sistem zaman ve mekândan bağımsız olarak yönetilirken, kaynak ve personel tasarrufunun yanında kırtasiye ve bürokrasinin de azaltılmasını sağlıyor.

SİSTEMİ TÜM MODÜLLERİ İLE KULLANAN BURSA’NIN İLK BELEDİYESİ

Vatandaşlara dönük hizmet süreçlerini basitleştirerek, kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımının yapılabildiği e-Belediye Bilgi Sistemi’ne geçiş için başlattığı eğitim çalışmaları ile veri aktarma süreçlerini tamamlayan Kestel Belediyesi, sistemi tüm modülleriyle kullanan Bursa’nın ilk belediyesi oldu. Türkiye’nin en büyük projeleri arasında gösterilen e-Belediye Bilgi Sistemi’nin bilgi teknolojileri anlamında yurtdışına olan bağlılığı da azaltacak.

TÜRKİYE'NİN HEDEFLERİNE KATKI SAĞLAYACAK ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE"

Uygulamanın önemine vurgu yapan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bu sadece belediyelerin hizmetlerini elektronik ortamlarda yapması ve vatandaşlarımıza sunmasının ötesinde ülkemizin gerçekten bilgi teknolojileri alanında dışa bağlılıkların azaltılması gibi ülkemizin makroekonomik hedeflerine katkı sağlayacak çok önemli bir projedir. Hizmetlerin elektronikleşmesi konusunda ülkemize seviye atlatacak bir projedir. Bizim birçok büyük projemiz var ama bizi en çok heyecanlandıran projelerin başında belediye bilgi sistemi geliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.