Hava Durumu

Kestel CHP grubundan kaçakla mücadeleye destek! “Sinan Keleş bizi temsil etmiyor”

Doğal sit alanlarındaki yıkımı gerçekleştirilen kaçak lüks yapı sahiplerini savunarak, görevini yapan belediye çalışanlarını hedef gösterdiği için tepkilerin odağında yer alan CHP’li Meclis üyesi Sinan Keleş’in katılmadığı Kestel Belediye Meclis Toplantısında CHP Grubundan ilginç bir çıkış geldi. CHP Grubu, kaçağı savunan Meclis üyeleri Sinan Keleş’in açıklamalarının partiyi temsil etmediğini bildirerek, “Lütfen, kaçakla yapılarla ilgili yasalardan kaynaklı görevinizi yapın. Teşekkür ediyoruz.” 

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kestel CHP grubundan kaçakla mücadeleye destek! “Sinan Keleş bizi temsil etmiyor”

Son olarak gayrimenkul zengini olmasına rağmen mağdur çiftçi olduğunu ileri sürerek, devlete ait ormanlık alanda yaptığı kaçak yapısının yıkımını engellemek için memurları darp eden, inekli protesto ve olaylı yıkımla gündeme gelen Kestel’de Cumhuriyet Halk Partisi sessizliğini bozdu. Kaçak yapı sahiplerine sahip çıkarak, görevini yapan belediye çalışanlarını hedef gösteren CHP’li Meclis üyesi Sinan Keleş’in katılmadığı Kestel Belediyesi Meclis Toplantısında söz alan CHP’li üyesi Yılmaz Demir, meclisin kaçak yapılar ve imar affından kaynaklı olarak yetkiyi başkana verdiklerini açıkladı. Bu kararın altında CHP’ninde imzası olduğunu hatırlatan Yılmaz Demir, “Siz lütfen görevinizi yapın.” Çağrısında bulundu. 

“CHP’nin politikalarını belediye meclisinde grup sözcüsü, partide ise ilçe başkanımız belirler. Siz bizim kaçak yapıları yıkmayın, hata yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz dediğimizi duydunuz mu? Tavrımız net.” diyerek açıkmalarını sürdüren CHP’li Demir, meclis üyeleri Sinan Keleş ile ilgili konuştu.

Demir, biri polis, ikisi belediye memurunun darp edilmesine neden olan olaylar ilgili kaçak yer sahipleri yaptığı yayınlar ve açıklamaları ile tepki çeken Sinan Keleş’in partiyi temsil etmediğini belirtti. Demir,”Sinan Keleş bu açıklamaları CHP Meclis üyesi kimliği ile değil, gazeteci Sinan Keleş olarak yapmıştır. Bizim, CHP olarak tavrımız çok net. CHP bu ülkenin önemli bir değeridir.” Şeklinde konuştu.

CHP’li Yılmaz Demir’in açıklamasına yanıt veren Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Sizin de dediğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin saygı duyduğumuz bir değeridir. Ben sadece Kestel’de yaşanan olayların CHP grubuna yakıştıramadığımı ifade ettim.” Dedi.

Kestel’de Türkiye gündemine de gelen olaylar nasıl başlamıştı. Uludağ’da doğal sit alanında kaçak lüks yapısı yıkılan ve abi diye hitap ettiği yer sahibi ile sosyal medya üzerinden yayın yapan CHP’li meclis üyesi, bile bile kaçak yaptığını ve yine imar affından faydalanmak için yanlış beyanda bulunduğunu açıklıyor. Buna rağmen görevini yerine getirdiği için belediye başkanı ve belediye çalışanlarını hedef alan Sinan Keleş, bu kez de mağdur çiftçi olduğunu ileri süren aile ile yayın yaparak, kamu çalışanlarını hedef göstermeye devam etti. Ancak Keleş’in yayın yaptığı ailenin, devlete ait ormanlık alanda yaptığı 2 katlı özel ahşap villasının gizlemek için ödünç aldığı ineğin derme çatma ahırının yıkıldığı mağdur çiftçi rolü oynadığı ortaya çıktı. Ailenin çiftçi olmadığı gibi üzerinde 18 gayrimenkül olduğu ortaya çıkmıştı. Yıkımı engellemek isteyen aile fertleri, belediye binasında bir memuru darp ederken, yine belediye binası önündeki inekli eylemde çıkardıkları arbede de bir polisin yaralanmasına neden olmuştu. Benzin bidonları ile yıkım ekiplerini engellemek için isteyen aile, belediye çalışana da attıkları tokat gündeme gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.