Hava Durumu

Korkunç detaylar! Bursa'da 8 çocuk ve bir anneye mezar olan ev böyle görüntülendi!

Bursa'da bir evde çıkan yangında 8'i çocuk 9 kişi dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. 9 kişiye mezar olan ev, yangının ardından dronla havadan görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Korkunç detaylar! Bursa'da 8 çocuk ve bir anneye mezar olan ev böyle görüntülendi!

Bursa'da 4 katlı binanın 2'nci katında sobadan çıkan yangında Suriye uyruklu anne Amina ile yaşları 1- 11 arasında değişen 6 çocuğu ve 2 yeğeni yaşamını yitirdi, 1'i çocuk 4 kişi de dumandan etkilendi.

YANGINA UYKUDA YAKALANDILAR

Meydana gelen yangına uykuda yakalanan 1'i kadın 8 çocuğun kimlikleri belli oldu. İlk belirlemelere göre, anne Amine El Cesim ile çocuklar Ahmet El Cesim (10), Ali El Cesim (10), Muhammet El Cesim (3), Yasir El Cesim (2), Ahmet El Cesim (6), Garam El Cesim (8), Maram El Cesim (10), Ali El Cesim hayatını kaybetti.

OLAY YERİ İNCEMEMESİ TAMAMLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla kriminal ekiplerinin olay yerindeki incelemesi tamamlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı cenaze araçları ile çocuklar, anne ve kuzenlerin cansız bedenleri Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

EV HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Çocukların 6'sının anne Amine El Cesim'e ikisinin ise kardeşine ait olduğu öğrenildi. Diğer yandan 9 kişiye mezar olan o ev drone ile havadan görüntülendi.

"ACİL GELMEMİ İSTEDİ"

Olay yerine gelen ailenin yakınlarından amca, “Ben evde otururken Hüseyin El Cesim aradı. Acil gelmemi istedi. Ancak bizi yukarı salmadılar. Çok üzgünüz. 2 çocuk bugün misafirlik için geldi. Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nden geldiler. Yangının ne sebepten dolayı çıktığını bilmiyorum. 2017 yılında geldiler. Halep’te yaşıyorduk. Savaştan kaçtık. Yeğenlerim burada hayatını kaybetti. Dünya böyle” dedi.

MUHABİR KONUŞMAKTA ZORLANDI

Habertürk muhabiri Kübra Ulutaş, canlı yayın sırasında üzüntüden konuşmakta zorlandı. 'Ben uzun süredir bu kadar fazla can kaybı olan bir zehirlenme olayıyla karşılaşmamıştım. Yıldırım ilçesinde özellikle Suriyeli ailelerin soba kullanımı yaygın. Bu aile buraya 3 ay önce gelmiş. Yıldırım'da dar gelirli vatandaşlar ekonomik sebeplerle soba kullanıyor.' 

 ÇOCUK YAŞTA TEKSTİL ATÖLYESİNDE ÇALIŞIYORLARDI

'Bu kısmı çok acı! Bütün çocuklar aynı odada kalmışlar... Sadece baba hayatta! Yangın sırasında babanın dışarıda olduğu yangını haber alır almaz eve geldiği ve acı manzarayla karşılaştığı da gelen bilgiler arasında. Babanın kağıt toplayıcılığı yaptığı da ortaya çıktı. Çocukların bazılarının da tekstil atölyesinde çalıştığı tespit edildi.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.