Hava Durumu

Leylekler beslendi çiftçiler izledi

Baharın müjdecisi leyleklerin göçü Mayıs ayında da sürerken, göç yolu üzerinde önemli bir dinlenme, beslenme ve barınma imkânı sunan Karacabey’deki büyük sürülerinin beslenme anları kameralara yansıdı. İlçedeki çiftçiler leyleklerin beslenmesini engellememek için bu yılda tarla sürme işlemlerini yavaşlatarak onlara yardımcı olurken içlerindeki halkalı leyleklerin de doğa fotoğrafçısı tarafından yurtdışına rapor edildi. Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Leylekler beslendi çiftçiler izledi

Baharın müjdecisi leyleklerin göçü Mayıs ayında da sürerken, göç yolu üzerinde önemli bir dinlenme, beslenme ve barınma imkânı sunan Karacabey’deki büyük sürülerinin beslenme anları kameralara yansıdı. İlçedeki çiftçiler leyleklerin beslenmesini engellememek için bu yılda tarla sürme işlemlerini yavaşlatarak onlara yardımcı olurken içlerindeki halkalı leyleklerin de doğa fotoğrafçısı tarafından yurtdışına rapor edildi.


Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri birliğinde Eskikaraağaç Mahallesi ile temsil eden Bursa’nın Karacabey ilçesinde bahar göçü tüm güzelliği ile kameralara yansıyor. Büyük leylek sürülerinin devam eden göçleri belgeselleri aratmayan görüntüler oluşturuyor.
Her yıl Afrika kıtasından kuzey ülkelere göç eden yüz binlerce leylek için Marmara Bölgesi önemli bir güzergah. Ve bu güzergâh üzerinde içerisinde barındırdığı önemli sulak alanlarla Karacabey göçmen kuşlar için beslenme ve barınma imkanı sağlıyor. Göçlerine Uluabat Gölü havzasında mola veren binlerce leylek sığ sularda avlanırken bazıları ise tarlasını süren traktörlü çiftçilerin peşinde takılarak topraktan çıkan fare, yılan ve böceklerle besleniyor.
Tarlasına konan leylekleri ürkütmemek için işlemleri yavaşça yaparak leylekleri rahatsız etmek istemeyen çiftçi Şahin Ayran ve oğlu Caner Ayran onların tarlalarına gelmekten oldukça memnun. Ayran ‘Oğlum Caner ve yeğenim Gökhan ile her yıl tarla sürme zamanı bu sürüleri ağırlıyoruz. Onlarda bizim tarlamızın bereketi. Her yıl bu sürülerle birlikte doğa fotoğrafçısı da tarlamıza gelerek onları ve özellikle ayaklarındaki üstünde kod olan halkaları çekiyor. Biz onları bu bölgenin leylekleri sanıyorduk. Meğer hepsi yurtdışına giden leyleklermiş’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.