Hava Durumu

Marmara Denizi için Eylem Planı devrede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Marmara’ya kıyısı olan tüm illerde olduğu gibi Bursa sahillerinde müsilaj seferberliği başlatıldı. Marmara Denizi kıyılarında geride kalan Mart ayı itibari ile görülmeye başlayan ve kısa sürede artarak ciddi bir çevre sorunu yaratan müsilajla mücadelede Ulusal boyuta geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2021 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Marmara Denizi için Eylem Planı devrede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında Marmara’ya kıyısı olan tüm illerde olduğu gibi Bursa sahillerinde müsilaj seferberliği başlatıldı.

Marmara Denizi kıyılarında geride kalan Mart ayı itibari ile görülmeye başlayan ve kısa sürede artarak ciddi bir çevre sorunu yaratan müsilajla mücadelede Ulusal boyuta geçildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve 22 maddelik eylem planını içeren genelge, Marmara Denizine kıyısı olan 8 il Valiliği ve Belediye Başkanlıklarına gönderilmişti. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ise bugün eş zamanlı olarak tüm Marmmara kıyılarında geniş çaplı temizlik çalışmaları ve bunun yanı sıra araştırma çalışmaları başlatıldı.

BURSA’DA DA EŞ ZAMANLI BAŞLADI
Bursa’nın denize açılan kapıları olan ve toplamda 125 kilometrelik Gemlik, Mudanya ve Karacabey kıyılarında da eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalara Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

7/24 ESASLI ÇALIŞMA
Marmara Denizi’ni müsilajdan arındıracak ve 7/24 esasına dayalı yapılacak bir çalışmanın startını verdiklerini söyleyen Bursa Valisi Yakup Canbolat Marmara Denizinin eski doğal haline döneceğini söyledi. Canbolat, “Burada herkesin katkısını bekliyoruz. Sadece belediyelerimizin, OSB’lerin değil her vatandaşın katkısını bekliyoruz. Çünkü bu kirliliğin önüne geçilmesi sadece kurumların meselesi değil. Bütün vatandaşlarımızın her düzeydeki katılımı ile ve destek vermesiyle yürüyecek bir proje. Organize Sanayi Bölgelerinden, belediyelerimizin arıtma altyapısına kadar diğer tesislere kadar hükümetimiz her türlü desteği de verecek” dedi.

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NCA ‘MARMARA DENİZİ EYLEM PLANI’NIN UYGULANMASINA DÂİR 7 İL VALİLİĞİ VE BELEDİYE BAŞKANLIKLARI, İLGİLİ BAKANLIKLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA GÖNDERİLEN GENELGENİN ARDINDAN MARMARA DENİZİNE KIYISI OLAN TÜM İLLERDE OLDUĞU GİBİ BURSA SAHİLLERİNDE DE MÜSİLAJ SEFERBERLİĞİ BAŞLADI. (İHA/BURSA-İHA)
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘Marmara Denizi Eylem Planı’nın uygulanmasına dâir 7 il valiliği ve belediye başkanlıkları, ilgili bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen genelgenin ardından Marmara Denizine kıyısı olan tüm illerde olduğu gibi Bursa sahillerinde de müsilaj seferberliği başladı.

BU SADECE BİR YÜZEY TEMİZLİĞİ DEĞİL
Geniş çapta başlatılan eylem planı kapsamında yapılan çalışmanın sadece yüzey temizliği olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “22 maddelik acil eylem planı, sadece bugünleri değil, gelecek 3 yıl açısından öngörülen bir proje. Bu çalışmalar sadece yüzey temizliğinden ibaret değil, denizin altını da düşünmek lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum’un önderliğinde çok kapsamlı ve ciddi bir çalışmayla bu sorunu da atlatacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.