Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı 'sarıya' boyadı! Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirterek 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji Bursa'yı 'sarıya' boyadı! Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Bursa'da kuvvetli sağanak yağış  beklendiği duyurdu. Sarı kod ile yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece 03:00'ten itibaren Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Yalova, , Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (55- 110 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"  ifadeleri yer aldı.

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarıyı “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” şeklinde tanımlıyor.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma çağrısı yapıldı.

---------------------------------

weBursa.com'un mobil uygulamasını indirin, haberleri ilk siz öğrenin...

Haber bizde…

Google Play için tıklayınız!

App Store için tıklayınız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.