Hava Durumu

Meteoroloji, Bursa'yı sarıya boyadı! Dikkat! Kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da yarın kuvvetli lodos beklendiği belirterek 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji, Bursa'yı sarıya boyadı! Dikkat! Kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Bursa'da kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Yapılan sarı kodlu uyarıda "Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli kuvvetli yer yer hamleli fırtına (50-70 km/saat, yüksek kesimlerde 70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu 01 Nisan 09.00 - 02 Nisan 06.00" ifadeleri yer aldı. 

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarıyı “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” şeklinde tanımlıyor.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma çağrısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.