Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Uyarılar üst üste geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa'da kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini belirterek 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Uyarılar üst üste geliyor...

Meteoroloji'den Bursa için flaş bir uyarı geldi.. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa genelinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiğini duyurdu. Sarı kod ile yapılan uyarıda, Rüzgârın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgârın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır." ifadeleri yer aldı. 

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarıyı “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” şeklinde tanımlıyor.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gib olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.