Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! Dikkat: 'Hamleli' geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da hızı 100 kilometreye kadar çıkacak hamleli tam fırtına beklendiği belirterek 'turuncu' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! Dikkat: 'Hamleli' geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da yarın gece yarısından itibaren fırtına beklendiğini duyurdu. 'Turuncu' kodlu yapılan uyarıda, "Rüzgarın; güney (Lodos) yönlerden fırtına (50-70 km/saat), hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu 11 Mart saat: 00:00 - 11 Mart saat: 23:59" ifadeleri yer aldı. 

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

HAMLELİ RÜZGAR NEDİR?

Hamleli rüzgar, rüzgar hızındaki ani artış anlamını ifade eder. Bu ani artışın 'hamle' sayılabilmesi için ise meydana gelen artışın 10 Knots'dan fazla olması, artışla birlikte rüzgar hızının 16 Knots'ı geçmesi ve artış süresinin de 20 saniyeden az olması gerekmektedir.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma çağrısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.