Hava Durumu

Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! Saat verildi: İkisi birden vuracak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da kuvvetli rüzgar ve yoğun kar yağışı beklendiği belirterek 'turuncu' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2023 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji Bursa'yı turuncuya boyadı! Saat verildi: İkisi birden vuracak...

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; yurdun genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2-4 derece altına düştü. Bursa'da bugünden itibaren şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

TURUNCU UYARI VERİLDİ

Turuncu kod ile yapılan uyarıda, "Kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yüksek kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri cm) kar yağışı beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu 05 Şubat saat: 12:00 - 06 Şubat saat 23:59" denildi. 

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma çağrısı yapıldı.

(Arşiv görüntüler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.