Hava Durumu

Metrodaki bıçaklı dehşet Bursalıları sarstı: 'Can güvenliğimiz yok mu?'

Bursa’da metroda 'yan baktın' iddiasıyla bir kişinin göğsünden bıçaklanması olayında şüphelinin, bıçakla herhangi bir güvenlik engeline takılmadan her gün binlerce kişinin kullandığı metroya binebilmesi, 'güvenlik' tartışmalarını beraberinde getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Metrodaki bıçaklı dehşet Bursalıları sarstı: 'Can güvenliğimiz yok mu?'

İsmail ARSLAN / WeBursa.com

Olay  Nilüfer ilçesi Ataevler Metro Durağında meydana geldi. 6 ayrı suçtan kaydı bulunan 22 yaşındaki Emre E. yan baktığı iddiasıyla 30 yaşındaki Deniz T.’ye önce kafa attı ardından da cebinden çıkardığı bıçağı göğsüne sapladı. 

ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Yüzlerce kişinin gözü önünde meydana gelen eden olay sonrası bir süre yürüyüp Ataevler Metro İstasyonu’nun içinde yere yığılan Deniz T. ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir meyve suyu fabrikasında çalışan genç adamın çok kan kaybettiği ve sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi. 

Suç dosyası bir hayli kabarık olan bıçaklı saldırgan, polisin sıkı takibi sonucu gözaltına alındı.

GÜVENLİK TARTIŞMALARI

Öte yandan yaşanan olay, Bursalıları da derinden sarstı. Zanlının bıçakla herhangi bir güvenlik engeline takılmadan metroya binebilmesi "güvenlik açığı" tartışmalarını gündeme getirdi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, metro durakları girişlerie  X-Ray cihazları konulmasını istedi. Metroyu kullananların can güvenliğinin sağlanması için ilave tedbirlerin şart olduğunu belirten vatandaşlar, söz konusu olayın metroyu kullanan yolcular üzerinde olumsuz bir etki bıraktığını söyledi. Başından geçen bir olayı paylaşan  Melike A. isimli vatandaş ise, "Daha geçen aylarda biri durduk yere bağırıyordu. O olaydan sonra zaten hiç binemedim. tedirginim çocuklarımız var. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Güvenlik tedbirleri artırılsın" diye konuştu. 

VAGONLARDA DEVRİYE DE ATILMALI

Metroda yaşanan olayın büyük bir güvenlik açığı olduğunu ve çok daha kötü olaylar yaşanabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, yolcuların can ve mal emniyetini korumak için güvenlik görevlisinin vagonlarda devriye atması gerektiğini dile getirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.