Hava Durumu

Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi 5 bin kitap 700 oyuncakla hizmete açıldı

Yıldırım Belediyesi Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi, 5 bin kitabı ve 700 oyuncağı ile minik ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi 5 bin kitap 700 oyuncakla hizmete açıldı

Yıldırım Belediyesi, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi ve Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’nin ardından bir bilim yuvasını daha hizmete açtı. Barış Manço Kültür Merkezi bünyesinde hizmet açılan ve 6-13 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek Mimar Sinan Çocuk Kütüphanesi’nin bünyesinde 5 bin kitabın yanı sıra 700 oyuncak bulunuyor. Çocukların kitapla buluşmanın yanı sıra oyunlar oynayabileceği, atölye çalışmalarına katılabileceği kütüphanenin çocukların buluşma yeri olacağını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ayrıca burada ödünç oyuncak hizmetinin olacağını söyledi.

Toplumların geleceğinin teminat altına alınmasının donanımlı, mutlu bireyler yetiştirmek ile mümkün olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, “Bizim en önemli ve öncelikli vizyonumuz Yıldırım’ı dönüştürmek. Tabi biz dönüşüm derken, sadece kentsel dönüşümü, altyapı ve üstyapı çalışmalarını kastetmiyoruz. Kentin fiziki dönüşümüyle birlikte; kültürel ve sosyal dönüşümü de hedefliyoruz. İşte bu tesis bu yolda attığımız önemli adımlarımızdan birisi. Daha önce ilçemize kazandırdığımız Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi, Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi ve Molla Yegan Çocuk Üniversitesi gibi yatırımlarla adeta Yıldırım kabuğunu kırıyor. Mimar Sinan Kütüphanesi başta çocuklarımız olmak üzere tüm Bursa’ya hayırlı olsun” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.