Hava Durumu

Sahil güvenlik timlerinden hayat kurtaran müdahale

Bursa’da teknesinden denize düşen 47 yaşındaki kaptan Kerem A, sahil güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle müsilaj kaplı sulardan çıkarılarak hayata tutundu. Hareket halinde başıboş kalan tekneye de müdahale eden ekipler, teknenin üzerine atlayarak kayalıklara çarpmak üzere olan tekneyi durdurdu. Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka mevkii açıklarında teknesiyle seyir halinde olan evli ve iki çocuk babası kaptan Kerem

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2021 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Sahil güvenlik timlerinden hayat kurtaran müdahale

Bursa’da teknesinden denize düşen 47 yaşındaki kaptan Kerem A, sahil güvenlik ekiplerinin hızlı müdahalesiyle müsilaj kaplı sulardan çıkarılarak hayata tutundu. Hareket halinde başıboş kalan tekneye de müdahale eden ekipler, teknenin üzerine atlayarak kayalıklara çarpmak üzere olan tekneyi durdurdu.

Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka mevkii açıklarında teknesiyle seyir halinde olan evli ve iki çocuk babası kaptan Kerem A, tekne motorunun yoğun müsilaja takılması nedeniyle eline aldığı demir çubuk ile müsilajı dağıtmak istedi. O sırada müsilajdan kurtulan 8 metrelik teknenin pervanesi yeniden dönmeye başlayınca Kerem A, dengesini kaybederek denize düştü. Vatandaşların Alo 158’e yaptığı ihbar sonrası hemen harekete geçen Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, hemen olay yerine hareket etti. Kaptanı kurtarmak için yoğun çaba sarf eden ekipler, Kerem A’yı kısa sürede denizden çıkardı.

KAYALIKLARA ÇAPACAKTI
Kaptanı denize düşen ve başıboş kalan 8 metrelik Kürşatbey isimli tekne ise yakınlardaki kayalıklara doğru ilerlemeyi sürdürdü. Tekneye çok dikkatli bir şekilde ve ustaca yanaşan Sahil Güvenlik ekiplerinden biri teknenin üzerine atlayarak hemen motoru durdurdu. Başıboş tekne, kayalıklara çarpmasına ramak kala kontrol altına alındı. Müsilajla kaplı sulardan son anda kurtarılan Kaptan Kerem A, tedavi altına alınırken, tekne ise marinaya çekildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.