Hava Durumu

Tam yaz geliyor derken... Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Saatlerce sürecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa'da kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirterek 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Bursa Valiliği de meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Tam yaz geliyor derken... Meteoroloji Bursa'yı sarıya boyadı! Saatlerce sürecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Bursa'da kuvvetli sağanak yağış  beklendiği duyurdu. Sarı kod ile yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Geçerlilik periyodu 18 Mayıs 03.00 - 18 Mayıs 21.00"  ifadeleri yer aldı.

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarıyı “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” şeklinde tanımlıyor.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada ise meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunma çağrısı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.