Hava Durumu

Ve kar Bursa'ya doğru yola çıktı! Haritadaki renge dikkat! Günlerce sürecek...

Şubat ayıyla birlikte Bursa'da dondurucu soğuklar başladı. Şehrin yüksek kesimleri ise bembeyaz oldu. Geçtiğimiz günlerde merkezde de kısa süreli etkili olan kar yağışı sonrası asıl kar yağışının ne zaman olacağı merak ediliyordu. Meteoroloji'nin güncel raporuna göre Bursa'da pazar günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışı salı gününe kadar devam edecek.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ve kar Bursa'ya doğru yola çıktı! Haritadaki renge dikkat! Günlerce sürecek...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KIYI KESİMLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Marmara'nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ile Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinden sonra Hatay çevreleri ile Adana ve Mersin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

MEVSİM NORMALLERİNİN 4 DERECE ALTINDA SEYREDECEK

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

TARİH METEOROLOJİ'NİN RAPORUYLA NETLEŞTİ

Şubat ayıyla birlikte sıcaklıkların iyiden iyiye düşmesi sonrası Bursalılar şehri beyaz örtüyle kaplayacak kar yağışına kilitlenirken, merakla beklenen tarih Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava raporuyla netleşti.

PAZAR AKŞAMI KAR GELİYOR

Verilere göre Bursa'da bugün akşam saatlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Pazar akşamı etkili bir kar yağışı var. Yağışların 3 gün boyunca Bursa'da etkisini sürdüreceği ifade ediliyor.

BURSA'NIN ÜZERİ MOR OLDU

Öte yandan Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in paylaştığı haritalı tahmine göre Bursa'nın üzeri, kuvvetli kar yağışını simgeleyen mor renkle gösterildi. Ökten, "Bursa, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada kış koşulları daha da etkili olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.