Hava Durumu

Malatya'da şiddetli deprem! Çevre illerden de hissedildi...

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıyı hisseden Elazığ’da vatandaşlar sokaklara döküldü.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Malatya'da şiddetli deprem! Çevre illerden de hissedildi...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.04’te merkez üssü Battalgazi olan 5.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 13.93 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Elazığ’da da hissedildi. Bazı vatandaşlar ise panikle kendini sokağa attı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, meydana gelen 5.2’lik deprem sonrası herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını açıkladı.
Saat 16.04’de merkez üssü Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremde herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirtti. Vali Yazıcı, “Battalgazi ilçemizde yaşanılan 5.2 büyüklüğündeki depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada, "Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

BAKAN KOCA: BÖLGE ARANIYOR 

16.04’te Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Ekiplerimiz depremin hissedildiği fakat olumsuz çağrı alınmadığını bildirdiler. Bölgeyi taramak üzere 2 UMKE timi görev başında.

ARTÇILAR SÜRECEK

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan açıklama geldi. Ercan, Malatya'da M5,3 luk deprem Pütürge kolunun kırılmayan parcasında oldu. Simdilik dahab büyüğu olmayabilir. Artcilar sürecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.