Hava Durumu

ABD'yi karıştıran olay: Kovid yardımlarıyla Türkiye'de mülk almışlar

ABD'de pandemi sürecinde Kovid yardımı alan 47 kişinin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerden mülk aldığı belirlendi. Savcılar 47 kişi hakkında Kovid yardımlarını 'yanlış beyanda bulunarak aldıkları' ve hedeflenenden farklı şekilde kullandıkları gerekçesiyle dava açtı. Hükümet tarafından çocuklara gıda yardımı yapılması için dağıtılan 250 milyon dolarlık yardımı 'çaldıkları' iddia edilen 47 kişinin bu parayı mülk, araba ve lüks tüketim maddeleri satın almak için kullandıkları söyleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2022 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2022 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
ABD'yi karıştıran olay: Kovid yardımlarıyla Türkiye'de mülk almışlar

ABD'de 47 kişinin Kovid salgını sırasında yapılan yardımları 'yanlış beyanda bulunarak aldıkları' ve hedeflenenden farklı şekilde kullandıkları tespit edildi. Hükümet tarafından çocuklara gıda yardımı yapılması için dağıtılan 250 milyon dolarlık yardımı 'çaldıkları' iddia edilen 47 kişinin bu parayı mülk, araba ve lüks tüketim maddeleri satın almak için kullandıkları söyleniyor.

Minnesota eyaletindeki kâr amacı gütmeyen yardım kuruluşu 'Geleceğimizi Besliyoruz' ihtiyaç sahibi çocuklara gıda yardımı yapmak üzere hükümet yardımına başvurmuştu. Kuruluşun yöneticisi ve üyeleri hakkında, bu parayı farklı amaçlarla kullandıkları gerekçesiyle, 'dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı. Kurucu Aimee Bock, parayı farklı amaçlarla kullandığına yönelik ifadeleri reddediyor.

FBI DAHA ÇOK OLACAĞINDAN ŞÜPHELENİYOR

Bock'un avukatı BBC'ye yaptığı açıklamada "Masumiyetimizi ilk günden bu yana koruyoruz. Bu iddianame sadece bir başlangıç" dese de, FBI Direktörü Christopher Wray'e göre bu 'korkunç sahtekârlık' bugüne kadar ortaya çıkarılamayan birçok dolandırıcılıktan sadece biri.

ABD Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında şüphelilerin 'hiç olmayan çocuklara hiç vermedikleri yemeklerin' fişlerini kestiğini; bu fişleri de Hazine Bakanlığı'nın dağıtmaya karar verdiği para yardımını almak için kullandığı belirtiliyor.

Pandeminin başlarında ABD Hazine Bakanlığı, kamuya ait olmaya restoranların kâr amacı gütmeyen yardım kuruluşları aracılığıyla gıda yardımı dağıtması halinde para yardımı yapacağını açıklamıştı.

TÜRKİKYE'DE MÜLK ALANLAR KARA PARA AKLAMADAN YARGILANACAK

'Geleceğimizi Besliyoruz' adlı kuruluş da bu kararla aynı sıralarda kuruldu. Kurulduktan hemen sonra da bir günde binlerce çocuğa gıda yardımı yaptığını bildirdi ve fatura topladı. Anca Adalet Bakanlığı, bu faturaların sahte olduğunu; yardım dağıtılan çocukların isimlerinin de www.listofrandomnames.com (rastgele isimler listesi) adlı internet sitesinden alındığını söylüyor.

Kuruluşun üyesi olarak gözüken 47 kişinin bu paralarla lüks araçlarla ABD, Kenya ve Türkiye'de özel mülkler satın aldığı; uluslararası seyahate çıktığı da Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında yer alıyor. İddianameye göre şüpheliler dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, kara para aklama ve rüşvet suçlamalarıyla yargılanacak.

Mart ayında da Adalet Bakanlığı, toplamda 1,1 milyar dolarlık dolandırıcılık suçu işleyen 1.000'in üzerinde şüpheliyi tespit ettiğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.