Hava Durumu

Aynı isim, aynı skandal! Kurşun geçirmez yelek giyip yine Kur'an-ı Kerim yaktı!

Geçen hafta İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak büyük tepki toplayan Rasmus Paludan, bugün de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan'ın eylemi öncesi polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Paludan'ın çirkin eylemi sırasında cami hoparlöründen tekbir sesleri duyuldu

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Aynı isim, aynı skandal! Kurşun geçirmez yelek giyip yine Kur'an-ı Kerim yaktı!

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor. Uluslararası kamuoyunu karşısına alan ve dün, "Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğini onaylayana kadar her cuma Kur'an yakacağım" diyen Paludan, bugün çirkin eylemini gerçekleştirdi. Başkent Kopenhag'ın popüler bölgelerinden Norrebro'ya giden Paludan, kurşun geçirmez kask ve yelek giyerek kamuoyunun karşısına çıktı. Polisin barikat kurduğu alanda çok sayıda insan da Paludan'ı izledi.

GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI

İslam Toplumu Derneği'ne ait caminin karşısına gelen Paludan'ın eylemi öncesi, Danimarka polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Camii önünde Kur'an yakan Paludan'ın eylemi sırasında yaklaşık 50 polis memurunun olduğu görülürken, alanda büyük bir polis otobüsünün de olduğu belirtildi.

MÜSLÜMANLAR SAKİNLİĞİNİ KORUDU, PROVOKASYONA GELMEDİ

Öte yandan Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen de bir açıklama yaptı. Rasmussen, "Türkiye ile Danimarka'nın iyi ilişkileri var ve bu değişmedi. Danimarka ve bireyleri arasında görüş ayrılığı vardır" dedi.

Paludan'ın cuma çıkışı Kur'an-ı Kerim'i yaktığı sırada cami hoparlöründen tekbir sesleri duyuldu. Camii cemaati de provokatöre karşı soğukkanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.